Tips memulakan trading cryptocurrency - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
24.05. 2018 00:00  | 

Jika anda baru menyelami bidang mata wang digital, pasti anda telah didedahakan dengan istilah trading, bukan begitu? Trading merupakan transaksi pertukaran antara pembeli dan penjual cryptocurrency pada harga tertentu. Sebelum memulakan trade anda, anda perlulah mendalami dunia pelaburan ini dengan lebih teliti sebelum memulakan apa-apa transaksi, bagi mengelakkan diri anda tertipu.

Anda perlulah mengetahui cara-cara melabur mata wang tersebut. Bagaimana untuk melabur, mana satu mata wang yang patut anda pilih dalam pelaburan anda, di mana anda boleh membelinya, bagaimana anda boleh menyimpannya, dan bagaimana anda boleh menggenakan cukai padanya. Dengan bermainnya soalan-soalan ini dalam minda anda, anda boleh melatih diri untuk meneruskan dalam bidang ini secara professional.

Anda perlu tahu bahawa pelaburan cryptocurrency bukanlah macam pelaburan yang biasa. Dalam konteks ini, pelaburan ini tidak stabil dan akan sentiasa mempunyai ketidakstabilan secara kasar dalam pelaburannya. Malah risiko yang melanda dunia pelaburan cryptocurrency ini sangat tinggi kerana ianya pelaburan yang berlaku secara visual di dunia maya dan atas talian. Antara risiko yang dihadapi ialah ianya berkemungkinan untuk digodam atau anda mungkin kehilangan kunci cryptocurrency anda. Oleh itu, pelaburan dalam bisnes ini seharusnya dilakukan apabila anda sudah mengenal selok-beloknya.

Mengapa anda perlu melabur dalam cryptocurrency? Pertama sekali, anda melakukan pelaburan ini untuk menilai semula nilai asset milikan anda sekiranya dunia mata wang dollar menjunam oleh krisis ekonomi. Kedua, anda menyokong visi social bagi cryptocurrency ini, iaitu untuk membolehkan setiap individu untuk memiliki akses percuma kepada wang. Ketiga ialah kerana anda memahami dan meminati bidang teknologi maklumat yang terlibat.

Apakah mata wang yang patut anda beli? Secara amnya, mata wang terkenal pada masa kini ialah Bitcoin. Namun begitu terdapat juga beberapa mata wang lain yang boleh anda beli seperti Altcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Monero, dan sebaginya.

Bagaimana anda boleh menyimpan mata wang tersebut? Kelebihan mata wang – mata wnag ini ialah, ianya memberikan hak milik penuh kepada pengguna dan anda boleh menyimpannya sebagai aset. Anda tidak memerlukan pertolongan orang lain, sebaliknya anda hanya perlu memuat turun aplikasi penyimpanan yang percuma dan selamat. Dalam hal ini, anda perlu sedar bahawa hanya anda seorang sahaja yang bertanggungjawab dalam penyimpanan ini oleh itu anda perlu menjaga telefon pintar anda dengan baik kerana sebarang kerosakan bakal mendatangkan risiko anda untuk kehilangan mata wang tersebut.

Bagaimana dengan cukai dan sebagainya? Pada masa kini, hanya sejumlah kecil sahaja consultant yang tahu bagaimana hendak mengguruskan cukai bagi cryptocurrency. Namun begitu, adalah dipercayai bahawa kemungkinan untuk jumlah tersebut bertambah pada masa depan ialah sangat tinggi.

Hampir semua negara di dunia memberikan mengenakan VAT bagi matawang digital ini. Namun begitu anda tidak perlulah risau sangat kerana bayaran VAT yang dikenakan adalah sangat rendah, sehinggakan terdapat beberapa negara yang mengecualikan pembayaran tersebut. Salah satu loophole yang anda perlu tahu adalah sekiranya anda memegang wang digital ini melebihi setahun, anda tidak perlu membayar apa-apa cukai pun.

Demikianlah beberapa pengetahuan yang perlu anda kuasai sebelum memulakan pelaburan. Malah fenomena ini masih baharu lagi di dunia kita, oleh itutidak salah jika kita meminta pertolongan dari mana-mana pihak yang sudi membantu.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. cryptocurrency, trading, mining, bitcoin, mata wang digital, virtual mining, virtual wallet, cryptocoin, ethereum
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.