Tiada siapa patut kawal rantaian bekalan blockchain - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
07.01. 2018 12:55  | 

2017 merupakan tahun permulaan untuk blockchain.

Kami telah menyaksikan kebangkitan lebih banyak rangkaian, platform, strategi dan alat pengumpulan dana serta menyaksikan lonjakan tinggi harga-harga matawang kripto utama. Kami juga melihat bagaimana blockchain memasuki vernakular biasa.

Tetapi dalam banyak-banyak kemajuan yang telah dicapai sepanjang tahun, kami percaya kebolehan blockchain menyatukan ekosistem berbeza iaitu kebanyakan pesaing untuk sama-sama berdiri pada satu platform yang sama ada kemajuan yang paling menarik.

Salah satu kes yang memberikan bermanfaat dalam menyokong pelaksanaan logik bisnes yang boleh dipercayai pada skala industri adalah rantaian bekalan. Beberapa syarikat yang telah bekerjasama dalam projek-projek rantaian bekalan dalam blockchain beberapa tahun lepas termasuklah Chronicled, IBM, Provenance, SAP, Skuchain dan VeChain.

Tetapi Chronicled mempunyai perspektif berbeza daripada yang lain dan ini merupakan peluang yang terbaik untuk berkongsi kemajuan dan visi untuk tahun 2018 dan seterusnya.

Privasi itu penting

Salah satu konsep yang salah dalam industri pada tahun 2017 adalah infrastruktur blockchain yang diberi kebenaran akan menyelesaikan isu privasi data. Ini bukanlah isunya.

Apa-apa data yang telah disimpan dalam nod penuh termasuklah dalam nod blockchain yang diberi kebenaran, ia masih boleh dilihat oleh kesemua operator nod dalam rangkaian tersebut. Dalam konteks rantaian bekalan di mana pesaing-pesaing menggunakan hanya satu blockchain, maklumat sensitif mengenai rakan dagangan, corak penghantaran dan jumlahnya masih tersedia kepada pesaing lain melalui penglibatan mereka dalam rangkaian tersebut.

Ini merupakan satu cabaran besar.

Di Chronicled, perbincangan topik ini menggunakan sampel luas iaitu barisan eksekutif dalam bidang farmaseutikal, industri besi mengenalpasti bahawa isu privasi data yang membentuk atau menghancurkan evolusi rantaian bekalan ini. Oleh yang demikian, satu perspektif dalam syarikat telah dibentuk untuk melihat kemungkinan jika pelaksanaan solusi privasi tidak berjaya, sistem blockchain masih akan dilihat sebagai ”toy system” yang tidak akan digunakan dalam syarikat besar industri untuk rantaian bekalan.

Sepanjang separuh tahun pertama 2017, selepas menerokai pelbagai ruang solusi teknikal, kaedah terbaik untuk teknologi zk-snark telah ditemui. Ia adalah penyelesaian untuk memenuhi semua keperluan industri dan menjadi tulang belakang untuk rangkaian rantaian bekalan terbuka dengan privasi data sepenuhnya yang terkandung dalam infrastruktur blockchain.

Untuk langkah yang seterusnya, bulan Ogos dan Oktober telah diluangkan dengan menjalankan satu ulasan clean room untuk aplikasi kaedah tersebut oleh tiga pakar kriptografer gunaan.

Ini termasuklah proses dokumentasi kaedah mengunakan penulisan matematik formal dan juga pengiraan terperinci untuk menentukan kapasiti pengkomputeran dan ruang cakera yang diperlukan untuk menggunakan kaedah tersebut pada skala industri. Penyelesaian tersebut telah dioptimumkan untuk menyokong beban penghantaran dan keperluan undang-undang untuk rekod simpanan arkib dalam industri utama.

Ramuan utamanya

Zero-knowledge merupakan perdebatan padat yang telah dikaji oleh para kriptografer dalam pelbagai bentuk selama 25 tahun. Walau bagaimanapun, pembinaan zk-snarks baru sahaja bermula lebih kurang 5 tahun lepas.

Dalam satu terbitan tahun 2012, Alessandro Chiesa dan beberapa penulis yang lain telah menggunakan istilah “snark“ dan “zk-snarks“ iaitu menunjukkan pelbagai alternatif lain untuk pembinaan klasik. Sejak itu, penyelidikan terhadap snark telah dilakukan secara besar-besaran dan terdapat banyak pendekatan dan teknik baharu saban tahun yang meningkan kefahaman secara teori dan praktikal mengenai mereka.

Teknologi ini membolehkan dua pihak yang terlibat untuk mengesahkan atau membuktikan kepada pihak yang lain bahawa kenyataan, perisitiwa itu adalah sah dan betul tanpa mendedahkan maklumat selain daripada bukti binari yang menunjukkan satu-satu maklumat itu adalah tepat atau tidak.

Dalam konteks rantaian bekalan, zk-snarks membolehkan maklumat transaksi barangan fizikal dalam rantaian penjagaan itu disahkan supaya rekod bergantungangan provenance boleh diselenggara tanpa mana-mana pihak atasan atau bawahan dalam transaksi tersebut untuk mengakses maklumat yang tidak berkaitain dengan transaksi mereka secara spesifik.

Kenyataan Zaki Manian berkenaan satu dokumen ulasan clean room yang diterbitkan oleh Chronicled baru-baru ini mengenai kebaikan solusi ini:

“Semasa saya bertugas di SkuChain, saya terlibat dalam banyak rantaian bekalan untuk kegunaan blockchain dan seringkali menghadapi masalah dengan tuntutan privasi di mana ia masih tidak diselesaikan lagi pada hari ini di sebarang platform rantaian pelbagai syarikat, blockchain atau yang lain. Jadinya, jelas di sini bahawa privasi adalah kunci utama untuk hampir semua masalah rantaian bekalan dan kekurangan penyelesaian untuk isu ini telah melambatkan pembangunan industri. Oleh itu, aplikasi teknologi zk-snarks oleh Chronicled menyelesaikan masalah ini dan apabila digunakan untuk mengesan bekalan ubat, kaedah ini berupaya untuk menyelamatkan banyak nyawa.”

Perkara ini adalah unik kerana ini adalah demonstrasi pertama protokol sk-snarks yang menyelesaikan masalah bidang yang berlainan berbanding pemindahan nilai sulit yang diasaskan dalam protokol zerocash.

Perkembangan pada 2018

Tahun ini, pembeli dalam servis blockchain patut lebih berhati-hati dengan penjual yang lambat memasuki pasaran dan tidak menimbangkan dengan baik dengan pertukaran yang berkaitan dengan topologi rangkaian, desentralisasi, prestasi, ketahanan, keterbukaan dan privasi data.

Kami pernah menyaksikan satu percubaan oleh penjual untuk mengawal hak milik dan akses dalam infrastruktur blockchain. Ini adalah sangat menakutkan apabila teringat pada hari di mana AOL mempunyai aspirasi untuk “memiliki internet” atas dasar semangat dan kepentingan blockchain.

Kami percaya 2018 adalah tahun di mana industri akan bergerak seiring dalam isu disentralisasi privasi data daripada perkembangan yang telah dicapai sepanjang tahun 2017.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. rantaian bekalan blockchain, sk-snarks, Chronicled, blockchain, privasi data blockchain
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.