Teknik dagangan yang berjaya - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
17.12. 2017 19:19  | 

Julat dagangan adalah antara cabaran terbesar bagi seorang pedagang baru mahupun berpengalaman. Ada masanya harga akan bergerak secara mengiring, kadangkala bergerak secara rawak di mana analisis teknikal yang menunjukkan isyarat keuntungan kemudiannya menjadi tidak stabil dan hilang. Berita buruknya adalah pasaran ini lebih kepada keberadaan dalam julatnya yang tersendiri. Namun, berita baiknya adalah julat dagangan memberikan peluang terbuka untuk pedagang-pedagang celik.

Tujuan perbincangan kali ini adalah untuk memfokuskan kepada dua jenis julat dan melabelkan mereka sebagai jangka masa pendek dan jangka masa panjang. Ini bermakna dagangan anda akan tertumpu kepada rangka masa tertentu untuk dagangan dijalankan. Julat jangka masa pendek adalah di mana harga akan bergerak dari atas ke bawah atau bawah ke atas dalam beberapa candleiaitu lilin sehingga 10 yang mana ia tidak mencukupi untuk membentuk sebarang sohor kini. Julat jangka masa panjang pula memerlukan sekurang-kurangnya 10 batang lilin ataupun lebih dan masa yang lama untuk membentuk satu sohor kini di dalamnya.

Julat jangka masa panjang lebih mudah untuk didagangkan kerana terdapat jarak masa antara lantunan harga untuk membentuk sohor kini dan untuk ia menunjukkan isyaratnya. Dalam carta harian, julat jenis ini akan bertahan daripada beberapa minggu hingga ke beberapa bulan bergantung kepada aset dan keadaan. Ideanya adalah untuk mengikuti sohor kini apabila ia bergerak menuju kepada puncak atau ke peringkat paling bawah dalam julat tersebut.

Anda akan menjumpai pergerakan dalam lingkungan julat jangka masa panjang bergerak bawah daripada carta rangka masa untuk mencari isyarat. Seperti contoh, USD/JPY telah berada dalam julatnya setiap hari untuk 3 bulan. Kini, ia bergerak ke atas dalam julatnya, maka anda akan bergerak ke carta 4 jam untuk mencari pembukaan dan mengambil hanya isyarat-isyarat bullish.

Apabila anda bergerak bawah daripada carta rangkaian masa, anda boleh untuk mengambil mana-mana isyarat yang timbul sejajar dengan jangkaan pergerakan. Dalam contoh ini, kita dapat menjangka USD/JPY akan bergerak lebih tinggi, jadinya kita akan mencari isyarat-isyarat bullish. Terdapat beberapa isyarat yang boleh didapati termasuklah lilin, tindakan harga, MACD dan stochastic.

Isyarat-isyarat tersebut boleh diambil sehinggalah harga tersebut mencapai sasaran rintangan tertinggi. Selepas peringkat ini tercapai, pedagang-pedagang boleh menjangkakan turun naik dan kemungkinan pembalikan atau tembusan akan berlaku. Kombinasi ini menjadikan ia satu masa yang terbaik untuk mendapatkan keuntungan dan berkumpul semula untuk dagangan seterusnya. Jika rintangan sudah ditentukan, berkemungkinan besar bahagian dasar julat tersebut akan dilalui semula.

Julat jangka masa pendek lebih sukar untuk didagangkan atas beberapa sebab termasuklah turun naik dan jarak masa antara lantunan kerana itulah jumlah masa yang diperlukan untuk harga bergerak dari atas ke dasar. Dalam kes-kes sebegini, pedagang-pedagang akan melihat untuk melakukan dua perkara.

Jika julatnya adalah genting atau dijangka untuk bertahan selama beberapa hari atau minggu, maka mengurangkan sentuhan untuk sokongan atau rintangan adalah perkara yang dilakukan. Ini bermakna perhatikan ketika harga-harga mencapai atau melebihi bahagian tertinggi atau dasar julat, kemudiannya melakukan dagangan dalam jangkaan pembalikan serta-merta atau tidak boleh diubah.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. JPY, Tips, USD, julat jangka masa pendek, julat jangka masa panjang, forex,
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.