Skim id blockchain boleh menghapuskan pencerobohan data tetapi bila - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
19.11. 2017 21:06  | 

Kesedaran mengenai kekurangan servis identiti berpusat semakin bertambah.

Didorong oleh pencerobohan Equifax awal tahun ini, permasalahan ini tidak tertumpu pada syarikat kredit Amerika Syarikat sahaja tetapi melibatkan pencerobohan lebih 30 juta maklumat Afrika Selatan oleh satu pangkalan data. Tambahan pula, carian yang dilakukan di Google news menunjukkan terdapat banyak berita terkini mengenai pencerobohan data secara global.

Namun, usahawan generasi baru percaya dengan kemaskini dasar teknologi yang digunakan oleh servis-servis berikut, maklumat pengguna akan dilindungi dengan lebih baik.

“Servis kerajaan yang mengorak langkah kepada digital awan pada skala yang lebih besar telah membawa kepada satu pemusatan yang lebih besar,” kata Pengarah Eksekutif Hyperledger, Brian Behlendorf.

Dan jika sesuatu tidak dilakukan untuk mengagihkan data tersebut, ketua pemaju salah satu konsortium blockchain terbesar, ahli terbesar IBM, Baidu, Intel dan lain-lain percaya pencerobohan akan terus berlaku.

Ini adalah sebab utama Behlendorf percaya para pelabur lebih berminat untuk menjelajah identiti ‘self-sovereign - salah satu kaedah pengasingan pengenalpastian maklumat untuk memberikan kawalan kepada individu tersebut ke atas data masing-masing. Konsep ID self-sovereign “telah diperhalusi untuk beberapa ketika,” katanya, tetapi tidak sebelum kedatangan teknologi terbaharu lejar pengagihan data di mana ia dirasakan perkara ini semakin boleh dicapai.

Behlendorf memberitahu:

“Anda hanya menggunakan lejar agihan untuk menyimpan maklumat alamat, penunjuk dan hashes kepada data yang telah disimpan di luar rantaian di tempat lain. Pengiktirafan model asas tersebut menjadi semakin jelas kepada pelbagai organisasi yang berbeza iaitu ruang identiti.”

Walaupun ia satu benda yang baharu, beberapa pelabur telahpun mengambil langkah ke hadapan, dengan kerajaan sepertinya amat berminat untuk mengaplikasikan teknologi bitcoin untuk membentuk masa hadapan pengurusan identiti.

Momentum Kerajaan

Dan mungkin itulah yang paling penting. Kerajaan tidak selalunya dikenali sebagai golongan yang membuat langkah pertama, tetapi beberapa terbukti sebagai responsif kepada penyelesaian yang memungkinkan mereka untuk mengurangkan risiko menyimpan silo data warganegaranya.

Seperti contoh, Illinois melalui Illinois Blockchain Initiative (IBI) meneroka bagaimana ia boleh mengaplikasikan teknologi blockchain dalam bidang tertentu seperti pemilikan tanah dan sijil kelahiran.

Menurut Jennifer O’Rourke iaitu seorang pegawai perhubungan blockchain Illinois berkata, “bergerak kepada model di mana anda sebagai seorang individu bertangunggjawab ke atas maklumat anda berbanding memberikan tanggungjawab tersebut terletak pada institusi adalah idea yang sangat menarik bagi kami.”

Dalam satu percubaan sijil kelahiran, Illinois telah bergabung dengan firma blockchain iaitu Ervernym yang menggunakan blockchain NGO Sovrin Foundation.

“Saya rasa kami sedang melihat kepada momentum pada kadar yang lebih signifikan di mana beberapa panggilan yang kami terima daripada rakan kami di peringkat negeri dan negara untuk belajar daripada apa yang kami lakukan meningkat dengan sangat drastik,” O’Rourke menambah:

“Sudah semakin jelas orang ramai memberikan tumpuan yang lebih mengenai perkara ini dalam sektor kerajaan”.

Kementerian Perancangan oleh Kerajaan Brazil juga sedang meneroka beberapa kes kegunaan pengurusan identiti, yang baru-baru ini membuat satu program tinjauan bersama ConsenSys’ uPort dengan menggunakan blockchain Ethereum. Dan IBM – di tengah-tengah tinjauan identiti bersama SecureKey dan beberapa buah bank Kanada juga melihat kepada minat yang ditunjukkan oleh agensi kerajaan.

“Kami juga dapat melihat kecenderungan Amerika Syarikat dan beberapa buah negara lain yang menginginkan sesuatu yang lebih kurang sama jadi kami masih dalam perbincangan dengan parti yang berminat dalam bidang tersebut untuk melihat bagaimana untuk mengembangkan potensi yang sedia ada”, kata pengarah blockchain identity offerings di IBM, Adam Gunther.

Rintangan dalam adaptasi

Dengan wujudnya kecenderungan, begitu juga kerisauan.

Kebanyakan sistem ID berdasarkan blockchain bergantung kepada pengenalpastian tidak berpusat (DIDs) yang mempunyai metadata unik untuk membuktikan pemilikan satu-satu ID. Oleh itu, dalam bukti konsep sijil kelahiran Illinois, sijil kelahiran sebenar tidak disimpan pada blockchain dan DID tidak berguna jika di luar interaksinya.

Dan ia juga tidak mempunyai piawai untuk kegunaan kes sekaligus membuatkan rangka kerja menjadi lebih kompleks untuk difahami dan digunakan.

Gunther percaya DIDs perlu diselaraskan untuk kes kehilangan atau kecurian. Sebabnya adalah supaya mereka berfungsi seperti kad kredit di mana pengguna boleh menelefon syarikat yang bertanggungjawab untuk melindungi data tersebut untuk meneliti sama ada ia telah dicuri ataupun tidak.

“Oleh itu kerosakan yang dilakukan akan menjadi kurang signifikan,“ katanya. “Kami memerlukan jenis piawaian yang sama seperti piawaian identiti.

Satu lagi kerisauan adalah dengan peningkatan jumlah blockchain, pelabur akan memilih blockchain yang paling kurang mendapat perhatian. Dan kumpulan ini juga sedang menghasilkan piawaian sebagai salah satu usaha untuk menjadikan sistem ID blockchain saling beroperasi.

“Saya tidak percaya kerajaan Brazil hanya akan menggunakan satu pangkalan blockchain sahaja,“ kata Vinicius de Faria Silva, koordinator-jeneral bahagian Kementerian Perancangan yang bertanggungjawab untuk tugas-tugas berkenaan blockchain.

“Sudah tentu terdapat pelbagai persoalan, keraguan, dan saya tidak beranggapan (kerisauannya) adalah mengenai keselamatan tetapi lebih kepada bagaimana untuk menggunakan teknologi ini, untuk mengaplikasikan penyelesaiannya dan bagaimana perkara ini akan berkembang mengikut peredaran masa,“ sambungnya lagi.

Undang-undang yang lebih cekap

Namun, beberapa persoalan ini boleh dijawab dengan undang-undang baharu.

Behlendorf berharap Peraturan Perlindungan Data Umum Eropah (GDPR) akan menjadi pencetus kepada adaptasi yang lebih besar untuk sistem ID self-sovereign berasaskan blockchain.

“Ia adalah lebih mudah untuk memenuhi keperluan GDPR apabila anda mengumpulkan maklumat daripada individu dan.. mengurangkan jumlah data yang anda simpan,“ katanya. “Anda sentiasa memaklumkan kepada pengguna mengenai data tersebut sekaligus memberikan mereka peluang untuk memeriksa dan membetulkannya.”

Behlenorf juga melihat permasalahan ini seperti isu ayam dan telur. “Siapa yang akan adaptasi perkara ini dengan pengagihan yang mencukupi supaya ianya berbaloi?” tanya beliau.

Peraturan memainkan peranan yang penting dan mungkin membantu menyelesaikan masalah, sama seperti teknologi servis kewangan pada masa dahulu. Banyak pihak termasuklah ketua pegawai amanah Evernym iaitu Drummond Reed, kekal optimis mengenai perkara tersebut.

“Hal ini akan menjadi seperti pengadaptasian laman web. Ia tidak berlaku semalaman, tetapi ia akan menjadi sesuatu yang tidak dapat dielakkan.”

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. blockchain, sistem id, keselamatan data, pencerobohan data, ethereum, self-sovereign id
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.