Selamat hari lahir bitcoin - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
12.11. 2017 07:46  | 

Matawang kripto terbesar di dunia berdasarkan permodalan pasaran kini berusia 9 tahun. 31 Oktober 2017 menandakan 9 tahun sejak hari pertama Satoshi Nakamoto membawa masuk wang tunai digital peer-to-peer ke dalam pasaran. Apabila matawang gergasi telah mencapai harga tertinggi untuk ulang tahun kewujudannya ke sembilan, yang melepasi USD 6,000 satu BTC, mari lihat peristiwa penting yang telah dicapai oleh Bitcoin sehingga hari ini.

2008

31 Oktober 2008

Satoshi Nakamoto telah melancarkan satu buku putih yang memberikan definisi kepada “bitcoin“ – dinamakan daripada pecahan perkataan “bit“ dan “coin“ untuk memberikan justifikasi penggunaan matawang kripto tersebut.

Satoshi Nakamoto – Pengasas Tanpa Nama

Meskipun telah diasak dengan pencarian dan siasatan yang mendalam, pengasas Bitcoin iaitu Satoshi Nakamoto masih lagi tidak ketahui sehingga hari ini.

2009 – Perlombongan Dilancarkan

Bitcoin telah dilancarkan sebagai perisian sumber terbuka pada tahun 2009 dan memulakan pelayarannya yang telah mengubah landskap kewangan dan pemprosesan transaksi selama-lamanya. Perlombongan untuk Bitcoin telah dimulakan pada tahun 2009 dan menggunakan teknologi blockchain yang dengan pantas menjadi aplikasi pilihan pelbagai industri tambahan dan matawang kripto pada hari ini.

2010 – USD 0.5/ BTC

Pada bulan November 2010 nilai pasaran Bitcoin telah mencapai jumlah lebih $1 juta. Kitaran Bitcoin juga telah berkembang dengan perlahan dan stabil sehingga saat ini tetapi telah mengalami kemorosotan di mana BTC dijual pada $0.50/ BTC.

2011

Kesamaan Dollar

Momentum yang meningkat secara perlahan dan tetap sehingga tahun 2011. Pada bulan Februari 2011, Bitcoin telah mencapai nilai kesamaan dengan Dollar Amerika Syarikat buat kali pertama – sebagai satu peristiwa penting untuk revolusi sistem matawang. Tambahan pula, pada bulan June tahun yang sama, harga Bitcoin telah meroket tinggi kepada USD31 satu BTC dengan jumlah permodalan pasaran sebanyak $206 juta.

2013

Rizab Persekutuan memberikan tumpuan kepada Bitcoin

Pada bulan Mac 2013, Bitcoin telah mengalami pertumbuhan yang lebih tinggi dan mencapai permodalan pasaran sebanyak USD1 bilion. Dan perkara ini telah mengundang perhatian badan undang-undang dan kawal selia terhadap pertumbuhan token kripto pada hujung tahun.

Seperti contoh, pada bulan November 2013 Senat Amerika Syarikat telah mengadakan sesi pertamanya tentang Bitcoin dan berlaku lonjakan melebihi USD700 satu BTC. Manakala ketua Rizab Persekutuan Amerika Syarikat pada waktu itu, Ben Bernanke memberikan komen dengan sokongan awam kepada Bitcoin yang “ia mungkin memegang suatu janji jangka masa panjang, terutamanya jika inovasi mempromosikan sistem pembayaran yang lebih cepat, selamat dan lebih efisen.“

2014

Penerimaan yang Meluas

Menjelang tahun 2014, Bitcoin semakin diterima oleh syarikat global dalam pelbagai operasi yang dijalankan – seperti contoh, pada bulan December 2014, Paypal, Microsoft dan Dell menerima pembayaran menggunakan Bitcoin. Tambahan pula, 2014 menandakan tahun di mana badan cukai United Kingdom, HMRC, mengklasifikasikan bitcoin sebagai asset atau wang persendirian dan diumumkan tiada VAT akan dikenakan bagi aktiviti perlombongan atau pertukaran bitcoin. Peristiwa penting ini menunjukkan bahawa Britain mempunyai pendirian positif pada masa itu – meletakkan United Kingdom sebagai paling progresif untuk keseluruhan spektrum.

Terbitan daripada minat Institusi kewangan

Pada bulan Oktober 2014, TeraExchange membuat satu pengumuman awam di mana transaksi terbitan pertama bitcoin telah dilaksanakan di bawah peraturan pertukaran – dan menarik lebih banyak pelabur institusi masuk ke dalam ruang matawang kripto.

2015

Penerimaan Antarabangsa

Sehingga bulan Februari 2015, lebih 100,000 bisnes di serata dunia menerima kaedah pembayaran bitcoin. Pada tahun 2015, Bitcoin telah digunakan untuk tujuan pelaburan. Tambahan pula, Pertukaran Saham New York telah dijamin sebagai pelabur minoriti dalam nilai dana Coinbase sebanyak $75 juta untuk mengembangkan lagi potensi pertukaran Bitcoin.

2017

Lonjakan Harga dan Kekukuhan

Dengan peningkatan momentum dalam ruang matawang kripto, keseluruhan jumlah dagangan Bitcoin telah mencapai nilai tertingginya pada tahun 2017 – dan harganya yang telah meningkat sebanyak 750% pada tahun lepas. ICO yang telah dilancarkan pada tahun ini juga telah meningkat dengan pantas dan tidak lupa juga teknologi Bitcoin yang telah menarik beberapa saiz penting kepentingan dan pelaburan di serata dunia.

Lebih banyak perniagaan kini menerima matawang Bitcoin dan pertukaran tersedia untuk pelabur harian yang mencari jalan untuk berdagang Bitcoin – sepertinya penyertaan pasaran juga telah meningkat disebabkan oleh kekangan perlombongan perlahana yang telah diatasi dengan berdagang terus pada pertukaran tersebut. Menurutnya lagi, penyelidikan Universiti Cambridge yang ditunjukkan pada tahun ini di mana sejumlah daripada 2.9 juta sehingga 5.8 juta pengguna unik mengunakan dompet matawang kripto dan majoritinya menggunakan bitcoin.

Hard Fork

2017 juga menandakan tahun pertama Bitcoin mengalami hard fork - direka untuk meningkatkan kapasiti dan membaiki operasi-operasi. Pada bulan Ogos 2017, bitcoin telah berpecah kepada dua terbitan matawang digital, iaitu Bitcoin klasik (BTC) dan hard fork Bitcoin Cash (BCH). Peristiwa hard fork selepas ini dijangkan pada bulan November 2017 dan telah direka untuk meningkatkan kelajuan pemprosesan blockchain dengan ketara.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. matawang kripto, sejarah bitcoin, hard fork bitcoin, bitcoin klasik, ulang tahun bitcoin
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.