Sebab mengapa solusi kewangan tidak berpusat diperlukan pada masa kini - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
17.12. 2017 17:53  | 

Teknologi Blockchain pada hari ini sering disebut dalam surat khabar dan majalah kewangan. Dunia sistem kewangan tidak berpusat iaitu matawang kripto seringkali dihujani dengan berita kemasukan matawang kripto yang baharu ataupun betapa tingginya permodalan pasaran matawang-matawang digital ini.

Teknologi Blockchain adalah satu platform yang membolehkan pemaju perisian matawang kripto mencipta satu pangkalan perkongsian entri digital. Dan memperkatakan mengenai konsep tidak berpusat, semakin sukar untuk mencari mana-mana organisasi yang mengamalkan sistem berpusat sepenuhnya.

Sebenarnya, sistem tidak berpusat ini melibatkan peruntukan kuasa di semua peringkat pengurusan dalam organisasi tersebut. Oleh itu, pengagihan kuasa dalam membuat keputusan akan mengurangkan beban pihak pengurusan atasan.

Antara beberapa kelebihan sistem tidak berpusat adalah seperti berikut:

 • Sistem tidak berpusat dalam institusi kewangan membolehkan pekerja untuk membuat keputusan bagi pihak syarikat mereka.
 • Ia menjadi satu peluang yang baik untuk mengasah kemahiran mereka dengan menyumbang sesuatu kepada organisasi.
 • Syarikat tersebut boleh menerima pelbagai projek pada masa yang sama dan memberikan penekanan terhadap projek-projek tersebut.
 • Pembahagian kuasa kepada beberapa unit dan pada masa yang sama dapat memastikan kualiti, harga, keunikan pelaksanaan diuruskan dengan baik dan sama.
 • Akhir sekali, ia memastikan proses membuat keputusan dilakukan secara efektif.

Aplikasi teknologi blockchain tidak berpusat di peringkat antarabangsa

“Blockchain adalah satu lejar digital yang tidak boleh dirosakkan dalam transaksi ekonomi yang boleh diprogramkan untuk merekod bukan sahaja transaksi kewangan, bahkan kesemua yang mempunyai nilai secara maya.“- Don & Alex Tapscott: Blockchain Revolution.

Sistem P2P ini juga membenarkan pengguna untuk memasuki sistem rekod tersebut dan ini memberikan kesan yang besar kepada sektor perbankan. Hal ini kerana, lejar yang dikongsi akan memberikan penyelarasan dan sumber berkenaan pemindahan aset dalam syarikat, mengurangkan kos dan masa untuk melaksanakan projek tersebut. Walaupun blockchain masih baru, teknologi ini telah mengasaskan banyak projek dalam sektor kewangan.

Menurut satu kajian yang dibuat oleh IBM, satu per tiga eksekutif peringkat C mereka sedang dalam proses menggabungkan teknologi blockchain dalam organisasi mereka. Mereka percaya bahawa satu sistem yang selamat akan dibangunkan pada masa akan datang dengan bantuan teknologi ini yang bukan sahaja akan meneguhkan syarikat tetapi akan membina kepercayaan pengguna terhadap mereka.

 • Bank Deutsche
 • Bank Deutsche kini sedang menjalankan eksperimen terhadap teknologi blockchain berkenaan pemindahan wang. Selain daripada pampasan yang diberikan dalam bentuk matawang fiat iaitu sama ada dalam bentuk fizikal atau perbankan internet, ia akan dipindahkan melalui platform blockchain. Pemaju-pemaju ini sedang mendalami isu-isu ini dalam makmal di Berlian, London dan Silicon Valley.

 • Nasdaq
 • Kini, teknologi blockchain memainkan peranan yang amat penting dalam zon matawang kripto dan dagangan. Nasdaq amat bersungguh-sungguh untuk menambahbaik Nasdaq Private Market Platform dengan bantuan sistem P2P. Teknologi lejar digital yang dinamakan Nasdaq Line meningkatkan proses katalog, pengeluaran dan rekod saham-saham pelanggan mereka. Teknologi ini bergerak seiring dengan Exact Equity, satu solusi pelan pengurusan stok melalui pengkomputeran awan. Pelanggan mereka boleh menyemak segala rekod yang diberikan melalui platform telus sekaligus meningkatkan tahap penerimaan mereka.

 • Bank DBS
 • Bank DBS telahpun maju ke hadapan dengan menganjurkan Hackaton blockchain yang pertama di Singapura pada tahun 2015. 16 kumpulan pemaju telah menyertai pertandingan ini untuk mencari jalan bagi memperkenalkan teknologi ini dalam sektor perbankan dan menjadikan ia lebih mudah untuk didapati dan cekap. Omnichain, Nubank dan BlockIntel telah memenangi pertandingan tersebut.

 • Rizab Persekutuan Amerika Syarikat
 • Rizab Persekutuan Amerika Syarikat mempunyai satu projek bersama IBM yang melibatkan pembangunan satu sistem pembayaran digital baharu.

 • Santander
 • Santander mempunyai satu kumpulan dalaman yang dikenali sebagai “Crypto 2.0“ yang menggunakan teknologi blockchain untuk menambahbaik proses harian perbankan. Sehingga kini, ia telah mengurangkan infrakstruktur dengan ketara.

 • Wall Street
 • Wall Street percaya bahawa teknologi blockchain akan menjadi “game changer” dan telah melancarkan satu projek percubaan untuk memproses transaksi baru-baru ini.

 • ASX
 • Pasaran saham Australia sedang dalam proses untuk menghasilkan satu blockchain persendirian bersama Digital Asset.

Beberapa projek penting blockchain dan kewangan lain juga sedang dikendalikan oleh BNP Paribus dan Standard Chartered Bank

Rahsia di sebalik populariti teknologi Blockchain dalam sektor kewangan

Kontrak Pintar

Platform blockchain boleh digunakan untuk menyimpan kontrak digital. Hal ini kerana sistem ini bersifat telus dan apabila ia disambungkan kepada maklumat GPS, bahagian logistik akan menerima banyak kelebihan. Pembayaran-pembayaran tersebut akan dipindahkan secara automatik kepada pembekal dan penghantar. Pasaran runcit juga akan mendapat kelebihan melalui kaedah yang sama. Invois akan diberikan secara terus kepada pelanggan mereka mengikut undang-undang. Dengan cara ini, ia akan menyingkirkan keperluan menggunakan orang tengah.

Pembayaran Melintasi Sempadan

Transaksi luar negara selalunya memakan masa lebih kurang 2 hingga 2 hari untuk dilengkapkan. Tambahan pula, ia adalah satu prosedur yang mahal. Oleh itu, teknologi blockchain akan mengurangkan tempoh dan kos pemprosesan transaksi tersebut. Satu kajian yang dijalankan oleh Deloitte mendedahkan bahawa kos transaksi telah berjaya dikurangkan sebanyak 2%-3% apabila transaksi dilakukan merentasi sempadan dilakukan secara “real-time”.

Identiti Digital

Apabila maklumat pengenalan seseorang dimuat naik ke dalam platform blockchain, mereka tidak perlu untuk memberikan maklumat mereka berulang kali. Sektor kewangan yang releven boleh mengakses maklumat daripada platform itu sendiri sekaligus mengurangkan masa untuk proses pengesahan dan kebenaran. Selain itu, pengguna boleh memilih untuk memberikan akses maklumat mereka kepada sesiapa sahaja.

Dagangan Perkongsian

Aplikasi teknologi blockchain dalam dunia dagangan memberikan berita baharu setiap hari. Bitcoin, Ethereum dan matawang kripto yang lain adalah sebahagian daripada sistem lejar yang selamat dan tidak berpusat. Matawang digital baharu seperti Iota, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ion dan Dash juga mencabar matawang fiat tanpa henti.

Pengagihan Penyimpanan Awan

Sistem tidak berpusat telah membolehkan pengagihan penyimpanan awan. Selain itu, pengguna boleh menyewakan lebihan ruangan kepada pengguna lain. Teknologi blockchain memainkan peranan memastikan keselamatan maklumat yang disimpan di beberapa lokasi.

Ciri teknologi blockchain yang menyimpan rekod kesemua transaksi telah menjadikan ia sangat popular dalam sektor kewangan. Oleh yang demikian, keperluan pada sistem tidak berpusat meningkat seiring dengan masa.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. blockchain, P2P, matawang kripto, kontrak pintar, bitcoin, BTC, ETH, sistem tidak berpusat
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binary Option Robot

Program ini akan berdagang untuk anda. :-) Cuma perlu memasangnya, daftar dan meletakkan deposit. Robot itu akan mengecam apa yang perlu ditaruh secara automatik, membuat taruhan dan menekan semuanya untuk anda.
Tip pantas: Saya syorkan alatan ini pada orang baru terutamanya kerana anda hanya perlu memasang komputer dan perisian tersebut akan mendapatkan wang secara sendiri.
Deposit minima: $250
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.