Rakan tidak membiarkan rakannya terus menggunakan kripto dengan salah - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
26.11. 2017 22:35  | 

Baru-baru ini ada perjumpaam bersama satu kumpulan yang membangunkan projek dalam bidang matawang kripto. Mereka telah menunjukkan aplikasi laman web dan menunjukkan bagaimana aaan dan penggguna boleh membeli dan menyimpan bitcoin atau ether dalam dompet jagaan mereka dan gunakan dana tersebut dalam pelbagai cara. Dan mereka juga meletakkan pilihan untuk memasukkan kata kunci peribadi untuk membuat perpindahan secara terus.

AWAS!

Peraturan pertama kripto: jangan sesekali anda berkongsi kata kunci peribadi anda dengan orang lain.

Kesimpulannya: Tolong berasa curiga dan skeptikal jika mana-mana servis atau komunikasi meminta anda mendedahkan kata kunci peribadi.

Dan semasa dalam perjumpaan bersama kumpulan tersebut sebelum ini dan mengetahui latar belakang mereka yang meyakinkan, pertanyaan yang diajukan kepada mereka secara tenang adalah mengapa mereka memerlukan kata kunci peribadi tersebut. Ketua pegawai teknologi menerangkan bahawa mereka melaksanakan sistem MyEtherWallet untuk mengesahkan transaksi dalam laman tersebut dan ini bermakna kata kunci peribadi tersebut tidak akan pernah dihantar ke pelayan mereka.

Tujuannya adalah membenarkan pengguna untuk menggunakan servis ini dengan mudah tanpa perlu memberikan kebenaran kepada pangkalan ini menjaga dana tersebut. Pada masa yang sama, ia akan melenyapkan pertembungan keperluan membuka satu aplikasi dalam dompet secara berasingan untuk menghasilkan, mengesahkan dan mewar-warkan suatu transaksi tersebut. Ia telah mengurangkan beberapa langkah dan ini sesuatu yang bagus untuk pengguna, tetapi adakah jalan pintas ini benar-benar menjamin pertukaran tersebut?

Ia adalah sangat menyedihkan dengan pandangan bahawa UX adalah tidak bagus dalam dunia kripto dan timbulnya keperluan untuk menjadi kreatif dalam meneroka peluang untuk menjadikan sesuatu itu lebih mudah. Kumpulan tersebut juga menambah bahawa mereka tidak akan mendedahkan pengguna kepada lebih bahaya dari sudut teknikal sementelah pengguna memasukkan kata kunci peribadi mereka pada MyEtherWallet.

Benar, jika mereka boleh mengaplikasikan kod sumber terbuka yang sama seperti MyEtherWaller, mereka pasti akan melakukan ia dengan baik sekali dan jangkaannya adalah sejumlah bakal pengguna mereka juga sanggup mempercayai mereka dan berasa selamat apabila memasukkan kata kunci dalam laman web mereka.

Walau bagaimanapun, kerisauan ini bukanlah tertumpu sama ada mereka boleh mengaplikasikannya dengan selamat sewaktu pengesahan transaksi tetapi ia memberikan tanggapan salah terutamanya kepada pemain baru dalam matawang kripto yang ia adalah sangat diterima dan biasa untuk memasukkan kata kunci anda dalam sebuah laman web.

Penjelasan paling asas

Hampir kesemua orang terbiasa menjalankan operasi dengan pemahaman yang tinggi iaitu jika kata kunci mereka telah terjejas, kerugian yang dialami walaupun untuk akaun bank masih boleh ditebus semula. Tetapi berbeza dengan kripto; jika anda berkongsi kata kunci peribadi anda dengan orang lain, anda akan kehilangan segala-galanya. Tidak ada satu cara pun untuk mendapatkan semula bitcoin, ether atau apa-apa token anda yang telah dicuri.

Normalisasi konsep permintaan dan perkongsian kata kunci peribadi pengguna oleh servis yang selamat dan boleh dipercayai amat tidak bagus.

Walaupun syarikat tersebut boleh dipercayai, ia adalah satu jaminan maya yang semua orang membeli, menggunakan atau terlibat dalam ekosistem matawang kripto dan berdepan dengan risiko penggodam atau penipu yang ingin mencuba mencuri wang mereka termasuklah melatih pengguna yang permintaan untuk memasukkan kata kunci peribadi boleh menjadi satu penyebab kepada peningkatan risiko mangsa penipuan pada masa akan datang.

Sebagai analogi, apabila satu syarikat kewangan tradisional yang menghubungi pelanggan mengenai satu isu dan meminta mereka untuk memberikan maklumat seperti nombor akaun, alamat dan 4 digit terakhir keselamatan sosial sebelum meneruskannya.

JANGAN!

Jangan latih pelanggan anda untuk berkongsi maklumat atau membuat percubaan untuk menjalankan apa-apa interaksi berkenaan akaun melalui perbualan telefon yang tidak dibuat oleh pelanggan sendiri.

(Untuk sesiapa yang berkaitan: tolong sentiasa matikan perbualan telefon tersebut dan telefon semula nombor sokongan yang dipaparkan dalam laman web syarikat tersebut serta-merta.)

Satu kepercayaan yang tinggi

Dalam satu perbualan mendalam yang mendedahkan pertimbangan-pertimbangan yang dilakukan oleh kumpulan tersebut dalam aspek keselamatan dan kepenggunaan pertukaran, CEO syarikat permulaan itu bertanya, “Mengapa ia adalah diterima untuk MyEtherWallet untuk meminta pengguna memasukkan kata kunci peribadi mereka dan memuat naik fail-fail keystore, tetapi tidak diterima untuk kami berbuat demikian?” Itu adalah soalan yang adil.

Pertama, ia adalah beranggapan bahawa hampir majoriti daripada pengguna yang memasukkan kata kunci untuk menggunakan MyEtherWallet adalah berdasarkan tujuan asal mereka membuat kata kunci peribadi tersebut iaitu untuk menggunakannya pada masa akan datang. Jika anda telah menggunakan laman web atau aplikasi yang memerlukan anda untuk membuat kata kunci peribadi, anda bukanlah meluaskan lagi risiko serangan ke atas anda jika anda terus mempercayai mereka apabila anda menggunakan kata kunci tersebut.

Kedua, terdapat satu peranan khas perisian dompet dan servis dalam ekosistem iaitu ia sebagai ejen pengantara pengguna dan ia adalah sesuatu yang bersifat imperatif di mana pengguna percaya maklumat yang dipaparkan pada dompet mereka adalah tepat dan sesuai dengan kehendak mereka. Justeru, ini membuktikan terdapat satu tahap kepercayaan yang harus ditepati oleh pemaju sistem sebelum pengguna-pengguna matawang kripto yang berpengalaman mempertimbangkan untuk menggunakan sistem mereka sebagai alat menguruskan aset.

Jika perkembangan ekosistem matawang kripto menjadi pesat di mana token mempunyai lebih fungsi selain hanya digunakan dalam pelaburan dan spekulasi, kita dapat lihat ratusan, jutaan servis yang dicipta memasukkan interaksi di mana pengguna perlu mengesahhkan transaksi mereka dengan kata kunci peribadi. Mengharapkan orang ramai untuk membezakan sama ada mereka patut mempercayai servis yang baharu dengan kata kunci peribadi mereka adalah tidak dapat dielakkan.

Waspada dengan sistem palsu

Satu cadangan yang dikemukakan oleh rakan sekerja adalah MyEtherWallet (atau mana-mana servis yang dipercayai lain) untuk mereka satu aplikasi yang boleh dimasukkan dalam laman web lain iaitu transaction-signing supaya pengguna akan lebih yakin untuk memasukkan kata kunci peribadi mereka. CEO syarikat permulaan juga turut mencadangkan syarikat untuk membentuknya sendiri dan melancarkannya untuk kegunaan orang ramai. Sementara membina dan berkongsi sesuatu dengan orang ramai, ia masih tidak dapat menyelesaikan permasalahan yang lebih daripada satu.

Katakan MyEtherWallet telah mencipta satu sistem untuk transaction-signing Bagaimana pelawat suatu laman web yang mempunyai sistem tersebut untuk mengetahui sama ada ia adalah sistem yang sebenar dan bukan palsu? “Mereka boleh melakukan kiraan jumlah.“ Dan untuk mempercayai bahawa kiraan jumlah itu sah, pengguna perlu mengetahui apa itu kiraan jumlah, dan mengiranya sendiri. Apa-apa isyarat visual yang membawa kepada sahnya sistem itu atau kiraan jumlah senang diubahsuai.

Dan sehingga ia menjadi sesuai untuk dianggap bahawa majoriti pengguna mempunyai perisian ejen yang mengesahkan tandatangan dan melakukan fungsi kiraan jumlah, menggunakan visual cue yang mudah dipalsukan menunjukkan keselamatan ini hanya akan meningkatkan pendedahan pengguna kepada risiko keselamatan.

Kita bersama-sama dalam perkara ini

Sepertinya masa hadapan yang penuh dengan ketidakpercayaan yang kita semua inginkan bukanlah sebegitu.

Dan, ia bukanlah keadaan di mana kepercayaan itu berkurangan.

Ia melibatkan kepercayaan tertentu: kita haruslah menjadi sangat spesifik dengan siapa yang kita percaya dan untuk apa. Ia adalah sangat penting untuk semua pihak dalam ekosistem matawang kripto untuk membantu pengguna membina satu kefahaman dan gerak hati dalam perkara ini dengan meminta pengguna memberikan sedikit kepercayaan dan keizinan yang kita inginkan dan memberikan mereka servis yang mengikut acuan terbaik dalam keselamatan dan pemberitahuan fungsi-fungsi lain.

Tanggungjawab kita kepada pengguna kita tidak berakhir apabila mereka meninggalkan laman web dan menutup aplikasi kita. Tabiat yang mereka pelajari daripada kita ataupun sesuatu yang dapat kita biasakan akan menjadi panduan sama ada mereka berinteraksi dengan servis utama yang mereka gunakan pada masa akan datang. Satu industri di mana kesilapan pengguna tidak akan dapat diundurkan semula, menjadi sangat penting untuk kita membuka ruang harapan menjadi lebih fokus untuk perlakuan yang kurang berisiko.

Kita boleh membina masa hadapan yang lebih selamat dan mesra pengguna untuk semua orang. Tetapi ini hanya akan berlaku apabila kita kekal berjaga-jaga mengenai keselamatan pengguna di kesemua servis yang mereka gunakan, bukan hanya yang tertentu sahaja.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. keselamatan, dompet, kunci peribadi, matawang kripto, bitcoin
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.