Privasi blockchain ke mana hala tuju kita - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
31.12. 2017 22:27  | 

Untuk kesemua dakwaan untuk sekian kalinya pada tahun ini yang mengatakan bitcoin merupakan satu sistem perlindungan untuk penjenayah, telah terbukti bahawa saluran modal dan wang dalam blockchain adalah tidak sulit.

Bitcoin sendiri mempunyai anonimiti dan kerahsian yang lemah atau dianggap sebagai pseudonymity serta bakinya adalah bersifat terbuka. Syarikat seperti Elliptic dan Chainanalysis sedang menjalankan aktiviti perniagaan berkaitan bidang forensik blockchain. Dan insentif untuk menjejaki saluran kewangan telah meningkat seiring dengan peningkatkan nilai dalam rangkaiannya.

Kesedaran mengenai perkara ini menjadi lebih ketara dan menyumbang kepada pertumbuhan token privasi pada tahun 2017 di mana ramai yang mengalami kenaikan harga dan jumlah transaksi secara besar-besaran.

Kepada mereka yang masih baru dalam bidang ini, amat penting untuk memahami yang kita masih baru dan untuk mengejar dengan pantas perkara ini adalah amat mudah seperti mengambil tahu isu-isu penting dan projek yang akan menarik perhatian umum pada bulan dan tahun-tahun hadapan.

Praktikal vs. Teori

Perbezaan ideologi dalam dunia matawang kripto sentiasa wujud.

Dan apabila ia berkaitan privasi, salah satu isunya adalah adakah teknik penyimpanan data tanpa dikongsi perlu dijadikan sebagai tetapan asal atau tidak. Matawang kripto utama yang terlibat dalam isu ini ialah token moreno dan zcash.

Monero menawarkan privasi sebagai tetapan asalnya, satu ciri yang amat dititikberatkan oleh para pemaju. Namun begitu, model zcash mempunyai pilihan untuk transaksi terlindung atau terbuka kepada mereka.

Dan ada sebab mengapa kedua-dua model ini perlu diteruskan.

Sementara privasi sebagai tetapan asal kelihatan seperti penyelesaian ketara, kami melihat zcash lebih sesuai untuk beberapa situasi yang melibatkan perbankan bisnes di mana privasi masih diperlukan tetapi begitu juga elemen audit. Oleh yang demikian, baru-baru ini JPMorgan telah mengaplikasikan lapisan keselamatan zero-knowledge zcash pada blockchain Quorum dan sepertinya lebih banyak percubaan akan dijalankan apabila lebih banyak syarikat tertarik dengan kemajuan kerahsiaan ini.

Walau bagaimanapun, praktikal turut merupakan memainkan peranan penting selain ideologi.

Hampir semua transaksi membenarkan privasi yang lebih bagus sekaligus memerlukan ruang yang lebih banyak dalam blockchain berbanding yang terbuka. Dan ini menimbulkan kerunsingan mengenai tahap skala yang besar menyebabkan ia lebih sukar untuk mendapatkan justifikasi mengenai penambahan beban tersebut.

Kemajuan dalam kriptografi

Kemajuan yang sedang dilakar hasil gabungan matematik dan kriptografi kini menunjukkan tanda-tanda positif untuk mengurangkan dilema dalam memilih privasi, kecekapan dan kepercayaan.

Hal ini kerana terdapat banyak penggantian yang terpaksa dilakukan pada hari ini.

Zk-snarks iaitu satu teknologi kalis zero-knowledge yang kini diaplikasikan pada dasar zcash kemungkinan dinobatkan sebagai satu alatan privasi blocchain paling maju walaupun ia mempunyai sedikit kelemahan. Kekurangannya adalah isu yang dibangkitkan oleh penyelidik iaitu ia memerlukan persediaan yang boleh dipercayai untuk berfungsi dengan betul.

Pelbagai alternatif lain sedang dalam pembikinan untuk menangani isu tersebut dan mereka akan meningkatkan lagi tarikan dan tumpuan pada tahun hadapan.

Seperti contoh, Zk-starks yang telah dibangunkan baru-baru ini tidak bergantung pada kunci awam kriptografi sama sekali tetapi menggunakan fungsi hash yang tidak dapat dijangka sekaligus membolehkan persediaan yang dipercayai terpadam. Walau bagaimanapun, teknologi ini masih berada di peringkat awal pada masa ini.

Aplikasi yang lebih serta-merta mungkin ialah “Bulletproofs“ iaitu satu kertas kajian yang diterbitkan pada akhir tahun 2017 oleh sekumpulan kriptografer terkenal. Walaupun melibatkan nama-nama besar dalam industri, konsep yang diketengahkan adalah pengurangan ketara saiz lingkungan yang diperlukan untuk membuatkan transaksi itu terlindung.

Ini adalah satu langkah ke hadapan yang penting untuk membolehkan penjimatan ruang, masa pengesahan yang lebih cepat dan caj yang rendah.

Monero telahpun mengumumkan ciri tersebut dalam testnet dengan harapan untuk memasukkannya dalam blockchain walaupun terdapat beberapa perkara yang perlu ditangani terlebih dahulu.

2018 dan seterusnya

Pada ketika ini masih sukar untuk menjangkakan kemajuan yang akan dicapai oleh teknologi-teknologi ini.

Persoalan utamanya termasuklah sama ada kemajuan matawang-matawang kripto akan terus menyokong kewujudan blockchain yang kukuh (dengan token-token unik) atau hanya berfungsi sebagai tempat percubaan untuk ciri-ciri yang akan digunakan untuk mendominasi token.

Setakat ini sepertinya ketua-ketua ekosistem blockchain utama berharap hasilnya adalah dominasi token.

Pencipta Ethereum, Vitalik Buterin berkata dalam paparan blog yang terbaharu miliknya mengenai zk-snarks dan z-starks mencadangankan pemaju-pemaju dalam komuniti blockchain untuk memikirkan masalah ini dengan serius. Walau bagaimanapun, masih belum jelas berapa jauh yang kita harus pergi untuk melihat satu aplikasi bercirikan privasi dalam Ethereum.

Bagi bitcoin pula, mengaplikasikan perubahan yang penting untuk privasi kelihatan seperti tidak akan berlaku dalam masa terdekat. Jika kami melihat semula peristiwa pada tahun ini, ia adalah kata sepakat yang dicapai untuk perubahan besar pada protokol dianggap sebagai perkara mustahak.

Walaupun tiada jawapan yang tepat buat masa ini, sepertinya token privasi akan mengambil tempat dan berjaya mendapat perhatian pada tahun 2018. Minat dan semangat berkobar-kobar hanyalah sebagai permulaan.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. transaksi terlindung, dagangan matawang kripto, ethereum, bitcoin, moreno, zcash
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.