Perbezaan antara dompet panas dan penyimpanan sejuk - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
07.11. 2018 14:09  | 

Dompet digital adalah tempat di mana anda menyimpan wang digital anda dan maklumat dan identiti penting lain yang berkaitan. Dompet ini membantu anda mengurus dan mengatur urus niaga anda. Sangat penting untuk menyimpan dompet digital selamat kerana jika anda kehilangannya, anda tidak akan dapat mengakses kekayaan anda. Ini jelas bermakna wang anda adalah selamat seperti dompet anda.

Terdapat dua jenis dompet dalam cryptocurrency, dompet panas dan dompet sejuk. Dalam kata-kata yang paling mudah, dompet panas adalah yang tersambung ke internet manakala dompet sejuk di luar talian. Anda juga boleh mengatakan bahawa dompet panas berfungsi seperti menyemak akaun dan dompet sejuk lebih mirip dengan akaun simpanan anda.

Kebaikan dan keburukan dompet panas dan sejuk

Dompet panas - kebaikan

 • Dompet panas lebih mudah didirikan dan diakses; Walau bagaimanapun, mereka tidak boleh diakses jika anda tidak mempunyai sambungan internet.
 • Dompet ini boleh digunakan untuk membayar pembelian dalam talian.
 • Dompet panas membenarkan urus niaga yang lebih cepat, yang menjadikannya ideal untuk simpanan kekayaan jangka pendek.
 • Menyediakan dompet panas biasanya bebas daripada kos.
 • Dompet panas lebih mudah digunakan.

Dompet panas - kontra

 • Oleh kerana mereka dalam talian, oleh itu, mereka menunjukkan ancaman keselamatan tertentu kerana agak mudah untuk menggodam dompet dalam talian.
 • Mana-mana gangguan teknikal atau kerosakan dalam teknologi boleh merosakkan dompet dalam talian anda.

Jenis dompet panas

Dompet mudah alih

Dompet ini adalah mudah alih dan dalam bentuk aplikasi yang anda perlu muat turun pada telefon mudah alih anda. Walau bagaimanapun, jika anda kehilangan telefon anda bukan sahaja anda kehilangan wang anda tetapi maklumat pengenalan anda menjadi mudah diakses oleh sesiapa sahaja yang memegang peranti anda.

Dompet dalam talian

Dompet ini disimpan dalam awan, yang bermaksud, anda boleh mengaksesnya dari mana-mana peranti dan lokasi. Walau bagaimanapun, ini menunjukkan risiko keselamatan kerana ia lebih mudah untuk menghancurkan peretas dan mungkin rosak disebabkan kegagalan teknologi lain.

Dompet sejuk - kebaikan

 • Dompet ini disimpan dalam talian dan oleh itu lebih selamat berbanding dengan dompet panas.
 • Dompet sejuk adalah ideal untuk penyimpanan kekayaan jangka panjang kerana mereka lebih selamat.

Dompet sejuk - kontra

 • Dompet ini tidak boleh didirikan. Anda mungkin perlu membeli peranti yang boleh menelan kos sebanyak $ 80 atau lebih.
 • Sekiranya peranti anda dicuri atau hilang, anda akan kehilangan semua kekayaan dan maklumat pengenalan anda.
 • Mereka tidak membenarkan transaksi cepat; kebanyakan dompet sejuk perlu disimpan di tempat yang selamat seperti peti besi bank atau rumah yang selamat, yang bermakna ia mengambil masa untuk mengambil dompet sejuk dan ini menghalang anda daripada melakukan transaksi cepat.
 • Dompet sejuk tidak membenarkan anda melakukan transaksi dalam talian.

Jenis dompet sejuk

Dompet kertas

Seperti namanya dompet ini membolehkan anda menyimpan maklumat anda pada sekeping kertas yang boleh anda simpan di dompet anda sendiri. Anda boleh mencetak maklumat di atas kertas atau menulis secara manual.

Peranti perkakasan

Anda perlu membeli peranti perkakasan untuk menyimpan maklumat anda pada mereka. Peranti ini biasanya mempunyai port USB yang membolehkan anda menyambungkannya dan memindahkan maklumat.

Jenis dompet yang anda gunakan sepenuhnya bergantung pada keperluan anda. Sekiranya anda sedang dalam perjalanan dan mahu transaksi yang cepat maka dompet panas lebih sesuai. Walau bagaimanapun, jika anda perlu menyimpan kekayaan yang besar di satu tempat untuk tempoh masa yang lebih lama, anda mungkin perlu menyimpannya di lokasi yang lebih terjamin seperti dompet sejuk.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. cryptocurrency, dompet digital, wang digital, dompet panas, dompet sejuk
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.