Penyiasatan tezos adakah pengasasnya perlu takut ke penjara - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
19.11. 2017 20:51  | 

Syarikat permulaan yang berasaskan Blockchain, Tezos telah berjaya mengumpul dana sebanyak $232 juta semasa ICO yang dijalankan pada bulan Julai 2017 yang kelihatan goyah setelah pengasas-pengasasnya mengisytiharkan perang terhadap pengurus dana yang mengumpul dana untuk membantu perkembangan syarikat tersebut.

Jika anda lihat gambar di bawah, anda akan dapat mengenalpasti Tezos sebagai sebahagian daripada Dynamic Ledger Solution, masih menjadi salah satu ICO yang terbesar dalam sejarah.

Tezos mempunyai sistem pemilikan blockchain. Ia mempunyai satu pencapaian luar biasa hari ini kerana hampir semua syarikat permulaan menghasilkan teknologi blockchain berasaskan Bitcoin atau Ethereum. Teknologi pengagihan lejer (DLT) menyerupai satu platform yang digunakan oleh bank dan syarikat lain iaitu membantu dalam menghasilkan kontrak pintar. Yang menariknya, sistem ini dibangunkan agar ia tidak akan mengalami sebarang hard fork. Tezos telah dibangunkan sejak tahun 2014 dan ia adalah hasil inspirasi sepasang suami isteri iaitu Arthur dan Kahtleen Breitman, bekas kakitangan Morgan Stanley dan Accenture.

Selain pasangan tersebut, Johann Gevers juga telah terlibat dalam pengurusan syarikat tersebut. Beliau adalah presiden Tezos Foundation, iaitu satu badan yang ditubuhkan untuk melancarkan ICO, begitu juga untuk promosi dan perkembangan rangkaian komputer terbabit.

Konflik Antara Pengasas

Menurut beberapa sumber, Arthur Breitmen telah menyerahkan surat kepada barisan pengurus dana menuntut Gevers dilucutkan daripada jawatan presiden yayasan atas alasan “promosi kendiri, penyedaran matlamat peribadi dan konflik kepentingan peribadi.“ Pasangan tersebut mendakwa Gevers telah memberikan bonus kepada dirinya sendiri.

Dalam satu laporan oleh Medium, Arthur Breitman telah meluaskan lagi pertuduhannya dengan mengatakan pembangunan Tezos telah menurun dengan ketara disebabkan oleh aktiviti pasif Gevers selaku ketua yayasan tersebut.

Walaupun pertuduhan Breitman menuntut supaya Gevers dikeluarkan daripada syarikat semasa siasatan dijalankan, Gevers tidak merancang untuk berbuat demikian dan menuduh Arthur atas memfitnah beliau.

Tambahan pula, Gevers mengatakan perlakuan yang ditunjukkan oleh Breitman adalah salah satu daripada “illegal coup” dalam yayasan dan mereka ingin mengawal dana tersebut sebagai harta persendirian, melepasi struktur sah dan masuk campur bahagian pengurusan dan operasi. Menurut Gevers, hal ini telah menyebabkan berlakunya penangguhan dalam perkembangan dan pelancaran rangkaian Tezos.

Siapa yang betul dan siapa yang salah dalam situasi ini masih kabur dan semestinya isu ini tidak membantu dalam menjaga reputasi syarikat tersebut. Oleh yang demikian, masa hadapan token Tozes telah jatuh mendadak 75% selepas skandal ini menjadi tular. Ini bermakna projek tersebut akan mengalami penangguhan.

Andrew Baker Memfailkan Tuntutan Mahkamah Terhadap Tezos

Dalam situasi ini, salah seorang peserta ICO menuduh kedua-dua pihak iaitu pasangan Breitman dan Gevers telah melakukan penipuan keselamatan.

Andrew Baker telah mengetuai tuntutan tersebut. Beliau telah menyertai ICO yang dikendalikan oleh Tezos sebanyak satu Bitcoin. Pada masa ini, beliau dan beberapa pelabur lain telah turut serta dalam tuntutan mahkamah tersebut dan mereka diwakili oleh satu syarikat perundangan iaitu Taylor-Copeland.

Tuntutan tersebut ditujukan kepada Arthur dan Kathleen Breitman bersama syarikat mereka Dynamic Ledger Solutions dan Johann Gevers bersama Tezos Foundation. Bahagian perhubungan awam syarikat Strange Brew Strategies yang mengiklankan Tezos sebagai salah seorang defenden. Ia dituduh membuat pernyataan yang mengelirukan dalam promosinya.

Tambahan pula, tuntutan tersebut menuduh Breitmen membuat tipu daya terhadap pelabur-pelabur mengenai tempoh masa perkembangan projek dan pelancarannya.

Oleh yang demikian, salah satu ICO terbesar telah menjadi subjek dalam perbicaraan yang penuh kontroversi.

Secara ringkasnya, pertuduhan berikut telah difailkan di salah satu mahkamah wilayah California oleh peguam James Taylor-Copeland, menuduh Tezos telah melanggar Akta Keselamatan Amerika Syarikat iaitu menawarkan keselamatan dan memperdaya pelabur-pelabur mengenai sifat syarikat tersebut.

Tim Draper, seorang kapitalis yang menyokong Tezos dan kini sebagai salah seorang defenden, telah melindungi kedudukannya dengan menulis komen beliau dalam Cointelegraph:

“Tiada apa yang disorokkan mengenai pembelian Tezos. Kami telah melabur dalam pemilikan syarikat tersebut, di mana pada masa itu dua orang lelaki yang mempunyai idea bernas. Penjualan berkemungkinan tidak akan berlaku pun! Kami juga telah menyertai dalam pra-jualan. Kebanyakan pengasas ICO berjaya memperoleh token dari semasa ke semasa. Semua token yang kami berharap untuk diperoleh yang tidak membeli semasa pra-jualan (bersama pelabur-pelabur lain yang turut serta) akan berjaya diperoleh dengan token pelabur lain. Saya tidak mempunyai niat untuk menjual token-token tersebut kerasa saya percaya pada misi Tezos: iaitu untuk membina Blockchain atas bukti yang dipertaruhkan dan membuka ia kepada pemaju untuk menghasilkan dan mencipta platform baru yang lebih releven.”

Syarikat lain juga turut meneliti situasi tersebut dan bersedia untuk menyertai Andrew Baker dan membuka fail tuntutan mahkamah. Silver Mill, syarikat yang diasaskan di Florida juga termasuk dalam kalangan tersebut. Laporan mengatakan:

James Taylor-Copeland mendakwa kelas yang dicadangkan melibatkan hampir 30,000 orang yang telah membeli Tezzies (token Tezos) dan ingin memberhentikan pembelian mereka dan menuntut ganti rugi. Beliau berkata tuntutan mahkamah itu mungkin kes kesalahan sivil pertama yang dibawa terhadap ICO.

Lebih Ramai Pelabur ingin Memulakan Tuntutan Mahkamah Terhadap Tezos

Firma guaman Taylor-Copeland bukan satu-satunya firma yang mewakili pelabur-pelabur yang ingin menentang Tezos. Pada masa ini, ia adalah satu-satunya yang telah memulakan tindakan mahkamah tetapi sekurang-kurangnya dua lagi firma guaman bercadang untuk melakukan perkara yang sama. Seperti contoh, Block & Leviton, firma guaman yang beroperasi di Boston memfokuskan kepada pencerobohan undang-undang keselamatan dengan mengatakan skandal yang berlaku antara pengasas Tezos telah mendorong kepada kejatuhan harga token Tezos pada masa akan datang. Memandangkan pelancaran token Tezos telah ditunda, pedagang hanya boleh mendagangkan Tezzies di pasaran perolehan sahaja. Firma guaman tersebut berkata ia sedang menyiasat perkara tersebut.

Restis, satu firma diasaskan di California turut mendedahkan bahawa mereka telah mula menyiasat projek Tezos.

“The Restis Law Firm, P.C yang terletak di San Diego California sedang menyiasat satu kelas tindakan mahkamah bagi pihak pelabur di Amerika Syarikat mengenai ICO Tezos. Kami amat berminat untuk menerima maklum balas daripada para pelabur untuk mengetahui pengalaman mereka dan mengembangkan lagi fakta kes tersebut,“ kata wakil Restis.

Pengasas Menjangkakan Dikenakan Penalti dan Hukuman Penjara?

Tidak dinafikan bahawa terdapat kebarangkalian di mana Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat akan memerlukan Tezos untuk memulangkan semula wang kepada pelabur iaitu kesemua jumlah $232 juta. Sepertinya terdapat beberapa isu dalam mengatur penjualan token iaitu pengurusan kewangan, organisasi dan terma-terma pemasaran.

Walau bagaimanapun, adakah muka-muka yang dituduh akan dikenakan hukuman penjara? Terdapat sedikit sahaja kemungkinan ia akan berlaku, tetapi siapa tahu? Senario paling teruk yang mungkin akan berlaku adalah pengasas tersebut dikenakan hukuman penalti yang paling tinggi.

Selain itu, Tezos juga telah melarang rakyat Amerika Syarikat daripada mengambil bahagian dalam ICO supaya tindakan mahkamah yang diambil oleh firma guaman mewakiili pelabur-pelabur Amerika Syarikat mungkin tidak memberikan keputusan yang diinginkan. Sesetengah orang mengatakan bahawa undang-undang keselamatan Amerika Syarikat boleh diaplikasikan dalam tuntutan terhadap Tezos.

Dan untuk mengelakkan peraturan SEC Amerika Syarikat, Tezos telah mendakwa ICO dan pelaburannya sebagai “sumbangan yang tidak boleh dipulangkan semula.“

Kesimpulannya, terdapat peluang untuk pelabur Amerika Syarikat berjaya dalam tuntutannya terhadap Tezos dan pengasas-pengasasnya, atau sekurang-kurangnya beberapa orang daripada mereka akan dimasukkan dalam penjara.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. Tezos, Tim Draper, arthur breitman, penyelewangan wang, bitcoin, etherum, syarikat permulaan bitcoin
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.