Memahami opsyen binari - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
01.06. 2015 00:00  | 

Antara pelbagai jenis instrumen kewangan, opsyen binari merupakan instrumen yang semakin menarik perhatian pedagang-pedagang, terutamanya mereka yang gemarkan aset yang berisiko tinggi yang berpotensi untuk menjana pulangan yang lumayan. Walaupun begitu, masih ramai lagi pedagang-pedagang yang belum berkecimpung di dalam instrumen ini. Ini mungkin disebabkan oleh kekurangan pendedahan tentangnya, sejurus itu ia tidak medapat perhatian seperti instrumen-instrumen lain yang lebih terkenal.

Di dalam erti kata yang mudah, opsyen binari adalah sejenis opsyen di mana hanya terdapat dua kemungkinan tentang nilai hasilnya, iaitu sejumlah yang telah ditetapkan sebelum ia didagangkan, ataupun kosong. Ini berbeza dengan opsyen biasa, yang mempunyai pelbagai nilai hasil yang berbeza-beza di atas satu spektrum hasil opsyen tersebut. Disebabkan hanya terdapat dua kemungkinan tentang nilai hasilnya, dari situlah lahirnya namanya, kerana perkataan “binari” bermaksud sesuatu yang mempunyai dua bahagian.

Disebabkan hanya terdapat dua kemungkinan yang sangat berbeza tentang nilai hasilnya, inilah sebab ia dikatakan sebagai aset yang berisiko tinggi. Seseorang yang melabur di dalam opsyen binari samada akan mendapat hasil yang tinggi, atau tidak mendapat hasil langsung. Bagaimanakah ini terjadi? Untuk menjawab soalan ini kita perlu memahami beberapa mekanisme tentang opsyen.

Benda yang paling penting yang perlu diketahui ialah setiap opsyen mempunyai aset pendasar. Aset pendasar ini boleh didapati di pasaran-pasaran yang luar daripada pasaran opsyen, seperti pasaran saham, komoditi atau mata wang. Pencapaian setiap opsyen akan bergantung kepada pergerakan aset pendasarnya.

Contohnya, jika pelabur X membeli opsyen panggilan untuk saham Syarikat ABC yang dilakukan pada harga RM5, ini bermaksud bahawa pelabur X berspekulasi bahawa saham Syarikat ABC akan meningkat. Transaksi opsyen ini juga akan mempunyai satu tarikh matang (contohnya 31/12) dan satu nilai hasil binari (contohnya RM50). Oleh itu, jikalau saham Syarikat ABC berjaya melepasi paras RM5 pada 31/12, pelabur X akan menerima RM50. Sebaliknya, jikalau saham tersebut masih lagi berada di bawah paras pada 31/12, maka pelabur X tidak akan mendapat apa-apa.

Perlulah diingatkan bahawa harga aset pendasar boleh melepasi harga laksana sebelum tarikh matang. Apabila ini berlaku, opsyen itu akan digelar ‘dalam untung’. Tetapi, pelabur X tetap tidak akan dibayar RM50, kerana ia hanya akan dibayar jika harga aset pendasar itu masih melebihi harga laksana pada tarikh matang.

Walaupun begitu, tidaklah tepat untuk mengatakan bahawa pergerakan harga aset pendasar sebelum tarikh matang tidak penting. Jikalau sesuatu opsyen itu berada di ‘dalam untung’ ataupun harga aset pendasar menunjukkan pergerakan yang memberikan pelabur keyakinan ia menuju ke arah harga laksana, maka opsen binari itu akan menarik perhatian pelabur-pelabur lain. Oleh itu, ia memberikan pelabur X lebih pilihan, samada ia mahu menjual opsyen tersebut kerana takutkan harganya jatuh kembali, ataupun terus menyimpannya sehingga tarikh matang.

Selain daripada opsyen binari biasa, terdapat juga jenis-jenis opsyen binari yang lain, seperti opsyen binari sentuhan. Ia sama seperti opsyen binari biasa; pelabur tetap tidak akan mendapat hasil sekiranya harga aset pendasar tidak melebihi harga laksana menjelang tarikh matang. Tetapi bezanya ialah hasil dijamin dibayar kepada pelabur sebaik sahaja harga aset pendasar melepasi harga laksana, walaupun harganya kembali merudum selepas itu. Oleh itu, opsyen binari sentuhan mengurangkan risiko pelabur. Walaupun begitu, semua jenis opsyen binari tetap berisiko tinggi, tetapi ia boleh memberi pulangan yang lumayan.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. opsyen,binari,pelaburan,kewangan,
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 
 


  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

  Roldherwen (2001:e68:409f:37a3:e9cd:d9da:442) menulis

menjana pendapatan

Salam, bolehkh terangkan cara untuk mendapat pendapatan ?adakah memerlukan modal ?

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.