Kerjasama ripple dan cimb - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
27.11. 2018 00:00  | 

Kumpulan CIMB merupakan bank ASEAN yang kelima terbesar, dan kini telah meningkatkan lagi namanya dengan menjalinkan kerjasama dengan Ripple. Kolaborasi strategic yang dijalinkan membolehkan pembayaran segera merentasi sempadan bagi pasaran CIMB. Malahan, hubungan ini juga bermaksud bahawa CIMB akan mengikuti RippleNet dan berhubung dengan pelanggan Ripple yang lain. Ini membolehkan CIMB untuk berkembang dengan lebih pantas dalam bisnes pembayaran global.

CIMB merupakan bank pertama rantau tersebut untuk menggunakan teknologi blockchain bagi pembayaran global yang pantas dan menjimatkan. Apatah lagi dengan sejarah rantau tersebut yang dahulunya dikenali dengan kelambatan dan kepayahan dalam melakukan sesuatu transaksi. Langkah tersebut merupakan salah satu alternative yang penting bagi pengguna CIMB.

Solusi berdasarkan blockchain yang dikemukankan oleh Ripple adalah untuk meningkatkan kiriman wang proprietary yang dikenali sebagai SpeedSend. Servis ini membolehkan pelanggan untuk menghantar dan menerima wang secara kredit perakaunan langsung dan pengumpulan wang tunai segera. Penambahbaikan ini meningkatkan akses pengiriman wang merentasi sempadan seluruh dunia termasuklah inbound ke ASEAN dan outbound ke negara lain. Kini ianya telah mengaktifkan kiriman wang kepada koridor-koridor luar seperti Australia, Amerika Syarikat, United Kingdom, dan Hong Kong.

CEO kepada Kumpulan CIMB, Tengku Dato’ Sri Zafrul Aziz menyatakan bahawa mereka gembira kerana dapat bekerjasama dengan RippleNet dan mengharapkan partnership dengan Ripple dengan memanfaatkan kekuatan dan kemampuan bersama akan menghasilkan kejayaan yang bernas. Malah beliau turut menyebut mengenai solusi blockchain yang inovatif ini bakal merevolusikan pengiriman wang merentasi sempadan dunia. Ianya merupakan kesaksian akan usaha berterusanan CIMB untuk memajukan cadangan perbankan digital dengan menyediakan solusi pantas dan menjimatkan kepada pelanggan-pelanggan mereka di seluruh ASEAN.

Sebagai sebahagian daripada pelan halatuju perkongsian keseluruhan, CIMB berniat untuk mengaplikasikan solusi tersebut untuk penggunaan kes-kes lain dalam Kumpulan mereka.

CEO Ripple, iaitu Brad Garlinghouse, turut memberi komen akan kerjasama dengan Kumpulan CIMB. Beliau menyatakan bahawa terdapat banyak bank dan institusi kewangan di seluruh dunia yang bersandar kepada solusi blockchain kerana ianya membolehkan pengalaman pembayaran yang lebih cepat, berkos rendah, dan telus. Rangkaian CIMB telah menular kepada lebih 15 buah negara, dan hampir 800 cawangan yang bakal menawarkan SpeedSend, iaitu inovasi terbaik di rantau ASEAN. Kini dengan mengintegrasikan teknologi blockchain Ripple, CIMB bakal membolehkan pelanggan untuk mengirimkan dana penting kepada keluarga, rakan-rakan, dan orang-orang tersayang dengan lebih effisyen. Dengan focus utama terhadap inovasi, CIMB bakal terus menjadi daya dominan di rantau tersebut untu tahun akan datang.

Langkah CIMB ini bukanlah langkah yang terakhir, sebaliknya ianya merupakan langkah pertama bagi memastikan kemajuan pengiriman wang digital di rantau ini terus dimantapkan demi kemajuan masa hadapan.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. cryptocurrency,ripple,xrp,ripple lab,cimb,kerjasama,bisnes,pembayaran global,bank
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.