Ico teknologi apakah piawaian - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
10.01. 2018 18:27  | 

Faktanya adalah initial coin offering (ICO) telah banyak menyokong perkembangan dan adaptasi teknologi blockchain termasuklah aktiviti, penciptaan, debat, reaksi dan banyak lagi.

Kebanyakan pengguna tegar teknologi agak skeptikal mengenai perkara ini. Mereka mengabaikannya dan mengharapkan masa hadapan blockchain yang lebih sofistikated. Perkara ini sudah boleh dijangka tetapi malangnya tidak berpandangan jauh. Token dan ICO adalah satu “killer app“, salah satu kelebihan yang akan memacu lebih banyak pengadaptasian.

Sudah tentu ianya masih terlalu awal dan masih banyak perkara yang perlu dilakukan. Bagi golongan tegar ini, sekurang-kurangnya mereka tidak dapat menafikan potensi luar biasa yang terdapat pada Ethereum dan nilai wang fiat ETH yang bertepatan dengan fenomena ICO.

Ramai yang menganggap gelombang pertama token adalah sama seperti internet 1.0 dan mereka akan lebih tertarik dengan berminat dengan “token 2.0“. Namun begitu, kepentingan inovasi dalam piawaian atau budaya inovasi tidak harus dipandang enteng walaupun sudah pasti semua orang menginginkan teknologi yang lebih baik. Antara kriteria yang boleh dianggap sebagai “amalan terbaik 1.0“ adalah kertas putih, terbitan artikel GitHub dan terbitan blog mengenai pelaburan token.

Memasuki tahun 2018 ini, komuniti blockchain perlulah menyemak “amalan terbaik 1.0” tahun lepas dan bersama teknologi, mula untuk bergerak seiring ke arah “amalan terbaik 2.0”.

Kepuasan Pelanggan

Mengikut jejak langkah dan prinsip asas blockchain, fenomena ICO adalah bersifat tidak berpusat.

Terdapat projek-projek di serata tempat seluruh dunia dan sesiapa sahaja bebas untuk melancarkan projek mereka dengan penglibatan terbuka. Sekali lagi, mengikut prisip blockchain sejati, orang ramai telah mencubanya iaitu mencipta dan melancarkan projek, komited dengan ETH mereka dan berbuat demikian dengan peraturan yang sangat sedikit atau jangkaan melebihi pelaksanaan kontrak pintar.

Sememangnya perkara ini memberikan kebebasan tetapi kekurangan peraturan dan jangkaan terlalu kerap membawa maksud kekurangan sikap tanggungjawab atau kebertanggungjawaban secara berprinsip apabila terlibat dalam ICO. Tambahan pula, ada antara peserta yang memfokuskan pada janji teknologi projek yang dilaburkan menggunakan ETH mereka manakala ada juga yang melihat ICO sebagai satu peluang untuk mendapatkan wang… dan di sinilah segala menjadi sukar.

Teknologi memainkan peranan penting dalam kejayaan suatu projek tersebut. Penyusunan dan pengurusan, pelan tindakan yang baik, langkah mengurangkan risiko, komunikasi dan penjelasan yang lengkap dan jujur mengenai apa yang boleh dijangka oleh seseorang juga sangat penting. Kini ICO sudah mula mengalami kesukaran kerana tiada piawaian yang jelas dan pelaksanaan projek yang bertepatan dengan jangkaan.

Seperti contoh, beberapa projek telah menarik banyak minat untuk ICO berbanding dijangkakan atau diharapkan. Persoalan yang timbul mengenai cara untuk menangani yang berlebihan:

 • Siapa yang akan mendapat berapa banyak token?
 • Adakah adil untuk menyimpan berlebihan atau adakah ia patut dipulangkan semula?
 • Adakah anda mengeluarkan lebih token?

Dan ini cuma antara beberapa persoalan yang timbul.

Lebih teruk apabila sebahagian projek yang telah menarik perhatian lari daripada pelan asal yang mereka tetapkan dalam kertas putih mereka. Dengan tiada persiapan, begitu juga tiada jawapan. Dan ini bermakna ia akan mengundang kekecewaan ramai peserta ICO.

Pertimbangan etika

Pengamal undang-undang sangat menitikberatkan soal melindungi integriti pasaran dan pelabur-pelaburnya.

Sesuatu dalam ICO yang tidak dijangka dan tidak difahami secara teknikal pada awalnya akan seterusnya mengeluarkan banyak isyarat amaran dan dalam beberapa kes ia menyebabkan kerugian dan rungutan. Reaksi ini adalah amat lazim terhadap kesilapan termasuklah larangan, amaran, pernyataan dan juga berdepan dakwaan di mahkamah yang bermula pada bulan September juga sepatutnya boleh diramal.

Kebanyakan komuniti blockchain membandingkan perkara ini seperti peringkat pembangunan dan peringkat pengadaptasian penggunaan internet di peringkat awal.

Jika kita di “internet 1.0“, “token 1.0” atau “best practice 1.0”, mungkin kita boleh mempertimbangkan pelbagai pengajaran yang boleh diambil. Apabila penggunaan internet secara popular bermula, tidak ramai orang menyangka, meramal atau memahami bahawa ia melibatkan isu etika lebih daripada isu teknologi yang perlu diperhalusi terlebih dahulu. Terdapat juga isu seperti privasi, pelanggaran hak cipta, kecurian identiti dan buli di alam maya. Kegelisahan baru-baru ini mengenai gangguan propaganda pilihan raya negeri sudah tentu tidak disangka sama sekali.

Apa yang akan menjadi kerunsingan masa hadapan matawang kripto, blockchain dan ICO?

Ia pastinya akan mengambil sedikit masa dan tidak akan boleh dijangka. Walau bagaimanapun, kita sudah boleh mula untuk mengambil pendekatan berberza kerana inovasi teknologi hanyalah separuh daripada pertimbangan komuniti.

Kita juga harus memikirkan dan menilai aspek piawaian, budaya atau inovasi etika.

Peratuan bukanlah jalan penyelesaian

Peraturan dan undang-undang mungkin boleh menjadi permulaan yang baik, tetapi mereka bukanlah jalan penyelesaian yang lengkap.

Walaupun pada awalnya tujuan asal bitcoin diwujudkan untuk sektor kewangan tradisional, terdapat beberapa pengajaran yang boleh kita terapkan daripada sejarah. Terdapat banyak idea bernas, piawaian dan amalan terbaik yang boleh kita lihat dan adaptasi. Tiada sebab untuk tidak menggunapakai amalan terbaik daripada servis kewangan tradisional iaitu yang bersesuaian dan berkesan untuk disesuaikan dengan reality teknologi baharu.

Selain itu, pengamal undang-undang juga tidak mempunyai banyak sumber sama ada masa atau kepakaran di mana mereka mempunyai mandate untuk tidak bertindak dalam cara yang boleh memperlahankan atau menghalang perniagaan dan inovasi baru. Mereka juga membuat pelbagai usaha yang boleh dipuji. Namun antara sebab mengapa kita melihat pelbagai larangan dan amaran adalah bukan kerana mereka menentang inovasi tetapi mereka tidak mahu terjebak dengan apa-apa masalah.

Mereka juga tidak mampu untuk menyediakan jawapan untuk semua soalan seperti contoh penciptaan norma dan piawaian tersendiri oleh hedge fund yang telah menjadi arus perdana yang bersifat melengkapi peraturan tersebut. Piawaian seperti ini mengurangkan risiko pelabur, memberikan jangkaan yang lebih baik sekaligus membenarkan industri untuk berkembang maju.

Kita sudah boleh menjangkakan lebih banyak piawaian dan amalan industri akan mula dibentuk dan diamalkan dalam ICO. Komuniti blockchain harus bertanggungjawab untuk diri mereka sendiri dan dengan cara ini, industri akan lebih maju dan meluaskan pengadaptasiannya.

Berita baiknya adalah terdapat beberapa isyarat yang meyakinkan.

Kerajaan Gibraltar yang mempunyai pengalaman menyokong pertumbuhan permainan telah mengumumkan untuk memperkenalkan \"Distributed Ledger Technology Regulatory Framework\" baharu yang dijangka untuk diluluskan pada tahun ini yang menetapkan prinsip-prinsip menjalankan perniagaan. Ini berbeza daripada bertindak secara preskriptif dan larangan secara terlampau.

SEC juga telah mengeluarkan beberapa panduan mengenai jenis-jenis token yang boleh diklasifikasikan sebagai sekuriti atau tidak dan panduan untuk sokongan selebriti. Selain itu, Japanese Financial Services Agency (FSA) juga telah memulakan satu pasukan pemerhati untuk pertukaran matawang kripto.

Ke arah amalan terbaik 2.0

Ini semua adalah petanda yang baik sama ada mereka memahaminya atau ia telah disusun dengan baik, penyertaan pasaran adalah masih dalam masih dalam fasa baru untuk membina amalan terbaik 2.0.

Terdapat beberapa persoalan utama yang perlu diungkai jika kita mahukan perubahan dan penambahbaikan untuk tahun ini iaitu:

 • Apakah kriteria utama yang perlu dipertimbangkan untuk melihat sama ada token tersebut adalah token sekuriti?
 • Apakah piawaian yang boleh digunakan untuk token “utiliti” bukan sekuriti?
 • Siapakah yang bertanggungjawab untuk mengeluarkan token?
 • Bagaimanakah caranya untuk mengenalpasti penyedia yang bagus?
 • Token apa untuk siapa?
 • Apa yang boleh diusulkan untuk projek?
 • Apakah piawaian untuk teknologi, pengurusan risiko, perancangan dan komersial yang bagus?
 • Tanggungjawab apa untuk siapa?

Komuniti blockchain mempunyai peluang untuk menjadi proaktif dan cuba untuk menjawab sebahagian soalan di atas. Dan terlalu kerap peningkatan piawaian dan penukaran cara kerja adalah respon yang terbaik untuk mengelakkan musibah yang boleh dihindari pada awalnya. Kejatuhan krisis kewangan pada tahun 2008 adalah titik tolak permulaan bitcoin di mana ia telah direka oleh Satoshi Nakamoto adalah contoh terbaik sebagai respon. Dan tahun lepas telah menyaksikan pelbagai tuntutan mahkamah difailkan dan SEC telah memulakan dakwaan penyelewengan yang pertama. Khabar angin juga mengatakan aka nada beberapa lagi pendakwaan untuk dibicarakan.

Terdapat peluang untuk komuniti blockchain untuk semak, susun semula dan memulakan langkah yang lebih baik.

Tahun ini akan lebih memfokuskan kepada pertukaran di mana servis kewangan tradisional akan bersaingan antara satu sama lain tetapi dari sudut praktikal dan teori, mereka masih termasuk dalam golongan neutral untuk pasaran lain. Ini adalah kerana tujuan pertukaran adalah untuk menjadi perantara dalam menjadi tempat utama bagi pembeli dan penjual. Tugas utama pertukaran adalah untuk menetapkan piawaian bagi membantu melancarkan dan menguruskan tempat berdagang mereka dengan lebih teratur. Pertukaran membuat keputusan berkaitan apa yang dibolehkan dan syarat-syaratnya. Keyakinan dalam pasaran adalah kuncinya – itulah nadi utama pertumbuhan industri dan kepada peserta untuk menjalankan dagangan mereka.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. ICO, etika blockchain, token matawang kripto, bitcoin, amalan terbaik 1.0
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.