Dogecoin bahan jenaka menjadu cryptocurrency global - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
25.09. 2018 00:00  | 

Kewujudan Dogecoin pada mulanya hanyalah sebagai satu jenaka atas talian, atau lebih dikenali sebagai ‘meme’. Bahan jenaka ini muncul apabila meme anjing Shiba Inu Jepun mula menular di dalam internet. Dogecoin yang dikategorikan sebagai sejenis Altcoin ini, dihasilkan apabila pengasasnya mendapat inspirasi dari ‘meme’ tular tersebut. Mereka mencipta mata wang ini juga sebagai satu jenaka, namun dengan tidak disangka, ianya mendapat sambutan daripada warga internet.

Konsep Dogecoin ini adalah seperti ‘meme’ anjing Shiba Inu tersebut, ianya bertujuan untuk menjadikannya lebih seronok, menarik, dan berkelainan. Apabila Dogecoin mendapat sambutan yang meriah, mereka memutuskan untuk mengambil anjing tersebut sebagai mascot cryptocurrency ini.

Salah satu keistimewaan mata wang digital ini ialah, ianya merupakan cryptocurrency yang mempunyai gambar anjing pada setiap mata wang tersebut. Sabutan hangat dari orang ramai membuatkan cryptocurrency ini menjadi popular dalam masa yang singkat. Sehinggakan terdapat peminat-peminat setia Dogecoin yang lebih menggemarinya berbanding Bitcoin. Peminat cryptocurrency ini menggelarkan diri mereka sebagai ‘Shibes’, dan menciptakan Bahasa Shibe mereka sendiri.

Apa yang dimulakan sebagai satu jenaka kini menlahirkan satu komuniti cryptocurrency yang cukup besar. Oleh kerana rupanya yang comel, mata wang ini dikenali sebagai mata wang ‘friendly’ atas sebab-sebab tertentu. Antaranya ialah, sejak peningkatan popularity Dogecoin ini, cryptocurrency ini juga dikenali kerana banyak menderma kepada charity dan tujuan-tujuan baik yang lain.

Disebalik kecomelan cryptocurrency ini, ianya juga pemurah dan baik. Dogecoin telah banyak memberi derma dan sumbangan kepada agansi-agansi, dan sebab-sebab yang baik seperti mengumpulakn wang bagi kumpulan Bobsled Jamaica ke Olimpik. Malah Dogecoin juga terlibat dengan pengumpulan dana bagi Hari Air Sedunia pada 22 Mac 2014, untuk membina perigi air bersih di Tana Valley Kenya.

Dogecoin cukup tular di media social sehingga mempunyai forumnya yang tersendiri di Reddit bagi kumpulan Shibe. Namun begitu, dengan jumlah peminat yang banyak, nilai Dogecoin tidaklah terlalu tinggi seperti Bitcoin atau Ethereum. Pada 17 Ogos 2018, nilai satu Dogecoin hanyalah $0.002383.

Walaubagaimanapun, nilainya yang kecil ini tidak menghalang Dogecoin untuk terus mengembangkan sayapnya. Peminat Dogecoin malah semakin hari semakin meningkat. Hal ini demikian kerana walaupun nilainya rendah, berbanding Bitcoin, tetapi bekalan bagi Dogecoin adalah tidak terhad. Ini bermaksud, cryptocurrency ini akan terus bertambah saban hari, dimana harga Dogecoin pula akan kekal sama. Ertinya, peminat-peminat Dogecoin boleh membeli jumlah yang banyak pada harga yang murah.

Sebaliknya pula dengan Bitcoin dimana bekalan Bitcoin di seluruh dunia hanya akan kekal pada 21 juta Bitcoin. Namun, jumlah Dogecoin yang kini dalam putaran adalah hampir sebanyak 114 Dogecoin. Hal ini memudahkan Dogecoin untuk melakukan transaksi kecil-kecilan, seperti memberi tips atau memberi derma.

Jika kita lihat, nilai satu Dogecoin kurang dari 1cent. namum ini tidak bermaksud bahawa Dogecoin tidak bernilai. Disebabkan kuantiti Dogecoin yang berada dalam pusaran, harga pasaran permodalan bagi Dogecoin telah mencecah lebih 330,900,232 Dollar Amerika Syarikat (USD).

Oleh yang demikian, sekiranya anda berminat untuk melaburkan diri dalam dunia Dogecoin, anda bolehlah mula mengumpulkan maklumat akan cryptocurrency ini mulai dari sekarang bagi meudahkan sebarang pembelian, penggalian, dan penjualan menggunakan Dogecoin sebagai mata wang digital anda.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. dogecoin, cryptocurrency, mata wang digital, meme, anjing, wang
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.