Dagangan forex eur usd relatif candlestick - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
13.01. 2018 16:16  | 

Soalan yang selalu ditanyakan oleh pedagang ialah “doji adalah penting, bukan?” Jawapannya adalah sama seperti kebanyakan dunia analisis teknikal iaitu kemungkinan besar, ya. Doji adalah lilin yang penting kerana ia memberikan satu indikasi arah harga tetapi tidak pula mempunyai kepentingan yang sama. Begitu juga dengan lilin lain yang berkaitan. Tidak semestinya bentuk “marubozu”, “spinning top” atau “hammer” bermaksud penerusan, penyatuan atau pembalikan akan berlaku.

Hal ini kerana ia sangat relatif dengan apa yang sedang dalam pasaran. Sebagai contoh, 90% daripada pergerakan pasaran adalah sangat rawak dan ini bermakna 90% daripada bentuk lilin tidak bermaksud apa-apa. Mereka tidak membawa maksud apa-apa kecuali pergerakan lalai pasaran sahaja. Kadangkala, lilin boleh digambarkan sebagai memanjang, dalam kumpulan 2 atau 3 dan membentuk satu isyarat yang pelik, tetapi pembentukan lilin ini sangat rawak. Ia tidak terbentuk disebabkan pasaran sedang bersiap sedia untuk membuat satu langkah besar atau menandakan yang majoriti pedagang sedang menggunakan aset tersebut.

  • Doji adalah satu lilin yang hampir tidak mempunyai “badan” dan bayang-bayang. Bayang-bayang dikenali sebagai “wick” menunjukkan tahap harga yang kemaraan “bearish” atau “bullish” telah ditolak.
  • Dalam kes doji, lilin-lilin ini akan terbentuk pada setiap masa. Pasaran menunjukkan bahawa ia hampir berada di tahap seimbang dan mendorong doji untuk terbentuk, satu keseimbangan pasaran. Harga dibuka dan bergerak ke atas dan ke bawah, mereka ditutup di mana ia dibuka sebelum itu; ada keseimbangan antara pembeli dan penjual. Berdasarkan carta di bawah, anda boleh lihat terdapat banyak doji, dan seperti yang diberitahu sebentar tadi, mereka tidak membawa sebarang makna.

    Apakah yang membuatkan isyarat doji itu satu isyarat yang baik? Banyak perkara yang boleh dikaitkan dengan mana-mana “candlestick”. Pertamanya, di manakah ia terbentuk? Adakah ia muncul di bahagian sasaran rintangan/sokongan atau berdekatan dengannya, berdekatan dengan tahap “retracement” atau jauh daripada tahap-tahap tersebut? Kedua ialah magnitud lilin itu, semakin besar magnitudnya, semakin kuat doji. Ketiga ialah jenis doji tersebut, adakah bayang-bayang yang ditunjukkan adalah seimbang atau satu bahagian lebih besar daripada satu bahagian yang lain?

  • Doji yang mempunyai bayang-bayang yang panjang di atas/bawah dipanggil “long legged doji”

Lihat carta di bawah. Ini adalah carta satu jam EUR/USD menunjukkan doji teguh dan menyokong rintangan. Rintangan ini adalah kemuncak dagangan jangka masa panjang yang telah mendominasi pasangan matawang ini untuk 3 bulan. Doji ini mempunyai bayang-bayang atasan yang terlalu panjang dan “badan” hijau yang pendek, bukan satu doji yang sebenar tetapi sekadar cukup syarat. Magnitud doji adalah lebih besar daripada lilin yang berada dalam carta tersebut sekaligus mengesahkan kekuatannya.

Ia bukan sahaja mengesahkan rintangan di atas lingkungan tersebut tetapi mengesahkan juga rintangan untuk pergerakan 30 bar secara purata dan pembalikan rintangan yang telah dibuat beberapa hari lepas.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. candlestick, EUR, USD, bearish, bullish, doji,
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.