Apakah jenis dagangan anda - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
31.12. 2017 16:21  | 

Berdagang adalah refleksi personaliti seseorang. Sesetengah orang sangat teruja untuk beraksi dan sangat cepat, sesetengah orang lebih gemar membuat analisis mendalam sebelum membuat suatu keputusan, sesetengah orang lebih gemar membaca manakala sebahagian lagi lebih bersifat visual. Apa yang penting, semua orang adalah berbeza.

Tiga gaya berdagang yang dihuraikan di bawah adalah sangat luas dan hampir kesemua pedagang boleh mengenalpasti gaya berikut dan menyesuaikan dengan diri mereka. Memilih gaya berdagang berdasarkan personaliti anda adalah salah satu kunci utama untuk menjadi pedagang yang konsisten.

Scalping

Scalper memerhatikan pasaran setiap saat (atau sebahagian daripada saat) dan minit, berbanding jam atau hari. Pedagang ini menganalisis pergerakan jangka masa pendek pergerakan harga dan mengambil keuntungan kecil atau kerugian acapkali selepas sesi perdagangan tersebut.

Scalping dahulunya menjadi pilihan lazim Pit Traders yang akan meluaskan kontrak pada masa akan datang. Seperti yang anda bayangkan, kelajuan adalah satu kelebihan yang sangat penting untuk gaya dagangan ini di mana ia menjadi taman permainan eksklusif bagi sebahagian para HTF dan pedagang algoritma. Di peringkat runcit, scalping dalam pasaran FX adalah sukar disebabkan keluasan dan kelajuannya. Namun, tidak mustahil melalui pendekatan berdisiplin serta strategi yang kukuh, ia boleh menjadi sangat menguntungkan. Aktiviti scalping adalah sangat aktif pedagang perlu memerhatikan skrin mereka bagi melihat persediaan tersebut.

Pedagang-pedagang baru seringkali termasuk dalam perangkap dalam percubaan untuk mejadi seorang scalper. Strategi tersebut memberikan pedagang apa yang mereka inginkan iaitu aksi. Kebanyakan pedagang terlalu cepat untuk mendapati scalping tidak berbaloi apabila mereka mendapat kerugian besar yang merampas semua keuntungan yang mereka dapat dengan susah payah.

Dagangan Swing

Pedagang Swing selalunya menahan daripada sebarang dagangan dari beberapa jam hingga ke beberapa hari. Mereka percaya harga akan bergerak dalam satu-satu arah dalam perjalanan rangka jangka masa pendek dengan harga mencapai nilai ambil keuntungan atau hentikan kerugian. Berdagang secara swing adalah dagangan aktif bergantung kepada strategi yang ditawarkan daripada 1 hingga 30 persediaan dagangan setiap minggu. Keaktifan pedagang swing bergantung sepenuhnya pada strategi mereka.

Mereka menggunakan analisis teknikal am dan melihat kepada carta entri dan keluar. Faktor keluar masuk dagangan kebanyakannya berdasarkan daripada corak-corak teknikal. Kebarangkalian gaya ini sebagai satu gaya paling digunakan oleh pedagang runcit FX terutamanya mereka yang baharu atau sedang dalam proses pembelajaran. Dalam pada itu, ini tidak bermakna ia sangat menguntungkan. Menggabungkan beberapa aspek penting dan persediaan teknikal juga menjadi satu strategi yang bagus.

DaganganPosition

Pedagang jenis position adalah bersamaan dengan “pelabur“ FX. Mereka lebih fokus untuk jangka masa panjang dan menggunakan analisis ekonomi makro untuk menentukan dagangan mereka secara am. Dagangan ini boleh mengambil tempat dari masa sebulan kepada beberapa tahun bergantung kepada hasil tuaiannya. Pedagang berinstitusi selalunya tergolong dalam kategori ini disebabkan oleh kedudukan mereka dan tahap kecanggihan mereka.

Hedge fund makro menetapkan beberapa sumber yang signifikan dalam ramalan ekonomi dan analisis dan selalunya meletakkan dagangan mereka untuk jangka masa panjang berdasarkan kajian ini. Ini juga membolehkan pedagang untuk berdagang dalam jumlah yang besar dan menguruskan kedudukan dalaman dan luaran mereka dari semasa ke semasa, mendapat keuntungan yang besar. Dagangan terhebat yang termasuk dalam kategori ini adalah George Soros “menceroboh“ Bank of England, Bon Perbendaharaan Amerika Syarikat dan “Big Short“... Semua ini boleh disimpulkan sebagai dagangan jangka masa panjang berdasarkan faktor ekonomi makro.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. strategi dagangan, swing, scalp, position, ekonomi makro, aset, dagangan
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.