Apa itu cryptocurrency - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
29.11. 2017 00:00  | 

Apa itu ‘Cryptocurrency’?

Dalam arus modenisasi ini, istilah yang semakin menular di kalangan pengguna-pengguna gajet adalah ‘cryotocurrency’. Pernahkah anda mendengar istilah tersebut? Jika tidak, mungkinkah anda lebih biasa mendengar istilah ‘BitCoin’? ‘BitCoin’ merupakan sejenis cryptocurrency yang sangat popular hampir sedekad sudah. Istilah cryptocurrency ini datangnya daripada gabungan perkataan Greek ‘kryptos’ yang bermaksud rahsia dan tersembunyi, dan perkataan English ‘currency’ yang bermaksud matawang. Gabungan antara dua perkataan ini memberi maksud matawang digital atau matawang atas talian.

BitCoin merupakan salah satu contoh matawang digital yang sangat terkenal atas talian pada masa kini. Namun begitu, BitCoin bukan satu-satunya matawang digital, kerana masih terdapat banyak lagi seperti DogeCoin, LitCoin, Mrai, DashCoin, dan banyak lagi.

Sesungguhnya, fenomena BitCoin ini bukanlah baharu, malah ianya bermula sejak hampir 9 tahun yang lalu dan diperkenalkan oleh sekumpulan manusia yang mengidentifikasikan diri mereka dibawah nama Satoshi Nakamoto. Berbeza dangan matawang maya, Bitcoin ini boleh menjadi medium pertukaran dalam urusniaga perkhidmatan atau pembelian dalam dunia nyata.

Walau bagaimanapun, pengguna yang menggunakan BitCoin sebagai kaedah pembayaran perlu peka bahawa nilai matawang digital ini tidak mampu dibuktikan dan diagihkan, atau lebih mudah difahami dalam Bahasa inggerisnya, BitCoin bersifat decentralized. Hal ini demikian kerana kewujudan BitCoin yang hanya atas talian tidak dikawal oleh mana mana pihak kewangan dan tidak mempunyai penyelaras kewangan.

Walaupun cryptocurrency dikenali secara umumnya dalam perniagaan, namun terdapat juga segelintir syarikat yang menggunakan BitCoin sebagai pelaburan. Namun, dari segi pelaburan, ianya tidak mendapat sambutan yang hangat. Tetapi hakikatnya, kewujudan BitCoin dalam pasaran pelaburan membuktikan bahawa terdapat permintaan dari kalangan umum untuk melebarkan sayap penggunaan matawang digital ini. Oleh itu, anda seharusnya lebih peka mengenai isu ini pada masa hadapan, kerana berkemungkinan BitCoin juga bakal melangkah lebih maju dalam sector pelaburan.

Natijahnya, tidak salah jika kita ingin berjinak-jinak dengan idea BitCoin dan cryptocurrency yang lain, kerana mungkin sahaja matawang digital ini yang bakal menguasai pasaran dunia seiring dengan peredaran zaman menuju pemodenan dan perkembangan teknologi.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. cryptocurrency, matawang digital, matawang, digital money, bitcoin
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.