Adakah ripple dan stellar lumens sama - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
26.10. 2018 00:00  | 

Jika melihat sekali pandang, pastinya anda bakal menyatakan bahawa Stellar Lumens (XLM) dan Ripple (XRP) mempunyai banyak persamaan. Tidak dapat dinafikan bahawa kenyataan itu adalah benar. Hal ini kerana kedua-dua cryptocurrency ini ditemui oleh orang yang sama, iaitu Jed McCaleb. Malah, kedua-dua fungsi teknikal juga hampir sama dengan cara pembayarannya sekali.

Namun begitu, jika anda seorang yang teliti akan perincian-perincian yang kecil, maka anda bakal melihat bahawa terdapat lebih banyak perbezaan yang bakal anda temui berbanding persamaan.

Stellar, XLM dan Stellar Development Foundation bermula pada tahun2014 selepas McCaleb meninggalkan Ripple untuk bekerja di Stellar sepenuh masa. Walaupun segelintir mengatakan bahawa Stellar merupakan klon bagi Ripple, ianya sebenarnya sangat berbeza dan mempunyai koding yang berbeza.

Perpisahan ini menyebabkan terjadinya ciptaan baharu yang mempunyai entity yang berlainan daripada Ripple. Stellar mengatakan bahawa mereka telah memperbaiki banyak masalah-masalah yang berkaitan dengan Ripple sebelum ini, walau bagaimanapun Ripple menolak kenyataan ini, dan di sini terjadinya percanggahan antara dua cryptocurrency tersebut.

Jika melihat gambaran besar, Ripple dikenali dengan kecanggihan teknologi transaksi dan hubungan luar dengan bank-bank dan institusi kewangan, dan Stellar juga mendapat sambutan dari syarikat-syarikat dan bank-bank ternama. Tetapi kepopularan kedua-dua cryptocurrency tersebut tidaklah dapat membezakan kedua-duanya. Oleh itu, kit harus meihat gambaran kecil bagi membezakan mereka.

Stellar Development Foundation ini merupakan organisasi bukan-untuk-keuntungan (not-for-profit) dengan matlamat murni diterapkan dalam mandate mereka. SDF bertujuan untuk menyediakan akses yang lebih baik kepada populasi tidak berbank dunia dan mempromosikan pengeculaian kewangan. Mereka mengatakan, “Stellar menghubungkan orang-orang berpendapatan rendah untuk melawan kemiskinan dan memajukan potensi individual tersebut.”.

Kini, Stellar mempunyai pembayaran langsung yang telah didirikan dari Eropah hingga ke Filipin. Terdapat juga beberapa usaha yang digerakkan bagi mendirikan laluan di beberapa negara di Afrika. Malah rancangan tersebut tidak berhenti di situ sahaja sebaliknya terus ditambah dan sedang berlangsung kini.

Ripple pula merupakan organisasi untuk keuntungan (for-profit) yang bertujuan untuk mencipta rangkaian pembayaran dengan institusi kewangan yang besar. Mereka bercadang untuk “ menghubungkan bank, penyedia pembayaran, pertukaran aset digital, dan korprat melalui RippleNet untuk menyediakan pengalaman yang lancar dalam penghantaran wang secara global.”

Dengan umur Ripple yang menjangkau 4 tahun, XRP telah membina momentum yang baik dan kini telah menjalinkan hubungan dan perjanjian dengan lebih 100 bank termasuklah nama-nama besar seperti Bank of America, RBC, Standard Chartered, dan UBS. Visi Ripple adalah agar semua bank mengendalikan pembayaran melalui rangkaian mereka. Sistem XRP juga merupakan sumber tertutup yang bermaksud, orang awam tidak bole melihatnya atau mengubahnya.

Demikianlah sedikit perbandigan antara Ripple dan Stellar bagi mencerahkan anda untuk mengetahui kedua-dua cryptocurrency tersebut. Jika anda berminat untuk lebih mendalaminya, anda bolehlah membuat penyelidikan yang lebih lanjut.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. ripple, cryptocurrency, stellar, srp, transaksi, matawang
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.