Adakah bitcoin gold variasi fork bitcoin terbaik untuk dilaburkan - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
24.12. 2017 11:31  | 

Kebelakangan ini, perhatian pedagang kripto telah beralih dan lebih fokus mengenai fork (percabangan) bitcoin, dan Bitcoin Gold (BTG) adalah salah satu daripadanya. Sesetengah orang mengatakan yang sudah terlalu banyak percabangan berlaku, dan ia akan menjejeskan kelancaran sistem operasi. Dan bagi yang lain, mereka ingin mendapatkan kelebihan daripada percabangan yang berlaku iaitu menerima token percuma, semestinya mereka gembira jika perkara sebegini berlaku.

Kegagalan SegWit2x Menyokong Fork Bitcoin Sedia Ada yang Lain

Peristiwa paling penting pada bulan November adalah pembatalan kemaskini yang paling dibincangkan dalam protokol Bitcoin iaitu SegWit2x yang pada asalnya bertujuan meningkatkan saiz blok. Ia adalah jelas bagi spekulator yang telah membuka kedudukan panjang dalam Bitcoin dengan harapan untuk memperoleh token percuma hasil percabangan tersebut tetapi serta-merta menutupnya sekaligus menyebabkan pembetulan jangka masa pendek.

Semasa pembetulan dilakukan, pelabur mengalihkan tumpuan mereka kepada Bitcoin Cash, Bitcoin Gold dan beberapa lagi altcoins yang lain. Bitcoin Cash yang dikeluarkan pada 1 Ogos yang lalu memperlihat persaingan yang kuat. Setelah kekal di bahagian belakang buat sementara waktu, token matawang kripto tersebut telah meningkat daripada sekitar $630 pada 9 November kepada rekod tertinggi iaitu lebih $1900 pada 12 November. Pelabur-pelabur boleh mendapat pulangan lebih 200% dalam masa tiga hari sahaja. BCH juga telah mengatasi Ethereum dalam permodalan pasaran untuk waktu yang singkat, menjadi matawang kripto yang kedua terbesar selepas Bitcoin.

Pada hari ini iaitu di pertengahan Disember, Bitcoin Cash berada dalam keadaan stabil iaitu atas $1,400. Matawang ini tidak menunjukkan sebarang petanda menurun dalam masa terdekat.

Bitcoin Gold juga mempunyai bahagian dalam peristiwa ini. Token yang baru sahaja diwujudkan ini bermula pada sekitar $142 pada 9 November dan meningkat lebih 200% kepada nilai tertinggi $496. Walau bagaimanapun, ia tidak dapat mengekalkan rentaknya dan jatuh kepada peringkat awal semula sebelum menjadi kukuh pada sekitar $300. Dan keadaan ini berterusan sehingga hujung bulan tersebut, dan ia telah menurun dengan perlahan pada bulan Disember iaitu pada nilai terkini iaitu $250.

Bolehkah Bitcoin Gold Setara atau Lebih Berjaya daripada Bitcoin Cash

Memandangkan Bitcoin Cash telah mencapai lebih daripada dua kali ganda sejak November 2017, sebahagian pelabur menjangkakan perkara corak yang sama daripada Bitcoin Gold. Namun begitu, hanya beberapa orang pakar sahaja yang yakin akan berlakunya senario tersebut.

Tiada sebarang pembaharuan yang boleh ditawarkan oleh Bitcoin Gold kecuali keadaan yang baik untuk aktiviti perlombongan. Malah, itulah sebab mengapa BTG diwujudkan iaitu untuk mendemokrasikan proses perlombongan dengan menjadikan ia tersedia kepada golongan individu pertengahan. Dengan cara ini, lebih ramai orang akan mendapat untung daripada perlombongan apabila sistem tersebut tidak diganggu oleh monopoli.

Langkah ini mungkin akan menyelesaikan satu daripada isu sensitif daripada Bitcoin yang dikendalikan oleh sekumpulan kecil pelombong. Menurut data yang diberikan oleh Business Insider, pelombong Bitcoin lima terbesar pada hari ini mempunyai sekitar 70% hash power. Pelombong-pelombong besar menggunakan peralatan khas yang dikenali sebagai ASICs (application-specific integrated circuit chips), yang amat mahal bagi golongan pertengahan. Oleh itu, Bitcoin Gold dijadikan untuk memindahkan konsep matawang kripto waktu dahulu apabila token baru boleh dihasilkan dengan menggunakan kad video biasa.

Walaupun ia mempunyai niat baik dan alasan kukuh untuk mempertimbangkan Bitcoin versi mesra pelombong, sepertinya Bitcoin Gold tidak akan boleh mengulangi sohor kini menaik yang dilalui oleh Bitcoin Cash. Majoriti pakar matawang kripto mengatakan yang BTG tidak akan dapat pergi jauh kerana komuniti matawang kripto secara keseluruhannya tidak kisah untuk mempunyai sistem demokrasi dalam konteks perlombongan dan kawalan.

Isu Berkenaan Bitcoin Gold

Mungkin token kripto selepas percabangan akan menerima lebih banyak penghargaan, tetapi beberapa permasalahan sistem menunjukkan ia jauh daripada sempurna.

Seperti contoh, beberapa hari selepas peristiwa percabangan, laman web BTG telah diserang dengan distributed-denial-of-service dan tidak berfungsi buat seketika.

Sistem itu juga telah mengalami beberapa masalah apabila perisian itu boleh dimuat turun. Sesetengah pengguna mengatakan mereka menerima beberapa mesej yang memberikan pautan emel palsu pelanggan.

Pengguna Bitcoin Gold yang lain mendakwa mereka berdepan kesukaran menghubungan komputer mereka kepada nod lain dalam sistem tersebut.

Beberapa dompet yang disokong oleh kumpulan BTG juga telah dicuri. MyBtgWallet telah kehilangan lebih 300 BTC, 300 BTG dan beberapa ETH dan LTC. Walau bagaimanapun, pendokong BTG mengatakan yang kumpulannya secara tidak sengaja telah memasukkan dompet yang bermasalah dalam senarai mereka.

Anda boleh menganggap ini sebagai hanyalah permasalahan permulaan sahaja dimana kumpulan matawang ini akan berusaha untuk menyelesaikannya. Namun begitu, permulaan yang tidak baik sering memberikan petanda untuk pembangunan pada masa akan datang kerana keyakinan adalah sangat penting dalam dunia matawang kripto. Selain itu, ramai orang dalam komuniti percaya yang kumpulan Bitcoin Gold tidak mempunyai kemahiran teknikal yang diperlukan.

Bagaimana pula dengan Bitcoin Diamond

Jika Bitcoin Gold tidak boleh berjaya dalam masa terdekat, bolehkah Bitcoin Diamond melakukannya? Untuk sesetengah orang yang tidak biasa dengan Bitcoin Diamond, ia adalah hasil hard fork Bitcoin terkini, ia dihasilkan pada penghujung bulan November.

Token ini mencapai nilai tertinggi iaitu $103 pada 26 November pada hari pelancarannya tetapi semakin menurun sehingga ke nilai terkini iaitu $33.

Walaupun heboh mengenai Bitcoin dan matawang kripto, versi Diamond telah kehilangan rentaknya. Dan ini menjadi satu tanda yang kurang bagus untuk menjadikan token ini sebagai satu cara mendapatkan keuntungan.

Kebanyakan pakar kripto tidak berkenan yang Bitcoin Diamond dilancarkan secara tergesa-gesa di mana kodnya telah dibangunkan dalam masa tiga minggu sahaja. Tambahan pula, kami sendiri tidak mengetahui siapakah orang disebalik token ini kerana kumpulan tersebut hanya terdiri daripada tiga orang tanpa nama dan dua daripadanya mempunyai nama samaran EVEY dan 007, seorang tidak mempunyai sebarang nama samaran. Sekurang-kurangnya kami mengetahui ada tiga orang.

Bekalan Bitcoin Diamond adalah tiga kali lebih besar daripada Bitcoin, tetapi sukar untuk mempercayai penyelesaian berdasarkan skala ini. Kumpulan ini tidak mempunyai laman GitHub, laman facebook juga kosong, dan tiada komuniti untuk Bitcoin Diamond di luar sana. Dengan kata mudahnya, Bitcoin Diamond bukanlah matawang kripto yang boleh anda harapkan.

Kesimpulannya

Terlalu banyak variasi Bitcoin pada hari in yang mungkin mengelirukan orang-orang baharu. Namun begitu, Bitcoin Cash adalah satu-satunya percabangan yang berhasil dan mampu menarik perhatian pelabur dengan ralinya yang menggagumkan. Bitcoin Gold adalah matawang kripto terbesar yang ke-sepuluh berdasarkan permodalan pasaran dan menunjukkan ia mempunyai kredibiliti yang diperlukan, tetapi hanya sedikit sahaja yang yakin ia mempunyai masa hadapan yang cerah.

Nampaknya ini bukanlah percabangan-percabangan yang terakhir. Pada ketika ini, Bitcoin dan Bitcoin Cash sedang dalam sohor kini dan mereka boleh menjadikan sebahagian daripada portfolio para pelabur. Untuk Bitcoin Gold, ia mungkin mempunyai tempat pada masa hadapan tetapi perlu mendapatkan kepercayaan daripada orang awam terlebih dahulu. Daripada prespektif pelombong, Bitcoin Gold adalah satu pilihan yang baik.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. bitcoin, bitcoin gold, bitcoin diamond, BTC, bitcoin cash, matawang kripto
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.