10 fakta yang anda perlu tahu tentang cryptocurrency - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha
09.04. 2018 15:28  | 

Anda mesti membaca banyak definisi cryptocurrency dalam talian, tetapi definisi itu sukar untuk retak untuk pemula. Tujuan artikel ini adalah untuk memberi anda maklumat yang dapat difahami oleh mereka yang tidak tahu mengenai pasaran cryptocurrency. Oleh itu, kita akan memastikan perkara mudah, mudah dan menarik!

Apa itu Cryptocurrency?

Cryptocurrency atau wang digital adalah "medium perdagangan" yang serupa dengan wang biasa seperti USD. Ia menggunakan kriptografi untuk mengesan dan mengesahkan pemindahan dan pembelian. Kriptografi adalah proses yang menukarkan maklumat yang boleh dibaca menjadi kod yang mustahil untuk retak.

Terdapat banyak cryptocurrency di pasaran tetapi yang paling terkenal adalah;

  1. Bitcoin - yang pertama seumpamanya dan yang paling terkenal
  2. Ethereum
  3. Litecoin

Konsep ini seolah-olah popular dan populariti yang semakin meningkat telah menimbulkan minat yang besar terhadap rakyat jelata. Anda mesti diberitahu oleh ramai rakan anda untuk "masuk ke dalam permainan dan mengambil keuntungan dari nilai yang semakin meningkat". Tetapi sebelum anda membuat keputusan untuk bermain di pasaran terdapat beberapa fakta yang perlu anda ketahui mengenai cryptocurrency.

Konsepnya agak kompleks daripada yang anda fikirkan

Ramai pemula gagal memahami proses perlombongan dan bagaimana untuk mendapatkan ganjaran maksimum daripadanya dan ini hanya satu daripada banyak perkara yang anda perlu tahu mengenai wang digital. Adalah mustahil untuk masuk ke pasaran dan berjaya tanpa pengetahuan yang betul tentang apa yang cryptocurrency dan bagaimana ia berfungsi. Anda perlu memahami keseluruhan proses dan mengetahui di mana keuntungannya berbohong.

Pemilik Bitcoin kekal tanpa nama

Walaupun penciptaan bitcoin dikreditkan kepada Satoshi Nakamoto tetapi identiti sebenar pemilik masih misteri. Anda boleh mengatakan bahawa Bitcoin, sehingga hari ini, tidak mempunyai pemilik yang diketahui. Perkara yang menarik ialah walaupun Nakamoto (siapa pun dia) belum tampil untuk menuntut pemilikan kod tersebut.

Terdapat lebih daripada 1,500 mata wang kriptografi

Ia tidak biasa bagi pemula untuk berfikir bahawa cryptocurrency sinonim dengan bitcoin. Anda akan terkejut mengetahui bahawa terdapat kira-kira 1,500 atau lebih kriptografi yang tersedia; Walau bagaimanapun, bitcoin adalah cryptocurrency pertama yang didagangkan dan hingga ke hari ini masih menjadi yang paling popular dan berkuasa. Ia memegang lebih daripada 50% pasaran cryptocurrency semasa.

Cryptocurrency sangat tidak menentu

Nilai cryptocurrency berfluktuasi lebih cepat daripada stok konvensional anda. Ambil bitcoin sebagai contoh; kembali pada tahun 2009, bitcoin bernilai $ 0.003; nilai melonjak sehingga $ 17900 menjelang Disember tahun lepas dan hari ini ia melayang sekitar $ 6000. Bitcoin melalui sekurang-kurangnya empat pembetulan sebanyak 20% dalam tempoh enam bulan tahun lepas.

Bitcoin tidak terbatas

Anda mungkin berfikir kerana ia dihasilkan secara digital supaya kita tidak boleh menjadi pendek pada bitcoin; konsep ini benar-benar salah. Perlombongan dilakukan mengikut jadual yang telah ditetapkan. Terdapat hanya 21 juta unit bitcoin di luar sana dan pada tahun 2140, semua bitcoin akan dilombong.

Nilai sebenar cryptocurrency berada dalam blockchain

The blockchain adalah lejar digital yang terdesentralisasi yang menyimpan rekod semua pembayaran dan transaksi. Rekod tersebut disimpan secara awam dan dikekalkan dalam susunan kronologi. Ini bermakna, walaupun identiti orang yang terlibat dalam urus niaga masih tersembunyi, semua orang dapat melihat berapa banyak nilai yang dipindahkan.

Desentralisasi membuat cryptocurrency selamat

Teknologi Blockchain tidak mempunyai hub pusat untuk menyimpan maklumat; ia adalah desentralisasi. Kenapa desentralisasi membuatnya selamat? Tiada titik pusat yang boleh diakses untuk mencuri semua maklumat yang berkaitan dengan cryptocurrency. Maklumat ini diedarkan di kalangan pemacu keras dan pelayan di seluruh dunia, yang bermaksud walaupun salah satu daripada lokasi ini berada di bawah serangan siber kerosakan akan menjadi minimum dan tidak akan mematikan seluruh sistem.

Tiada Wallet, tiada mata wang

Kaedah mudah, anda mahu wang anda? Anda menyimpan dompet anda selamat! Sekiranya anda kehilangan akses kepada dompet anda, anda kehilangan akses kepada wang anda. Oleh kerana tidak ada titik pusat yang menghasilkan kod, oleh itu, kod-kod tersebut tidak boleh diperbaharui. Jadi jika anda kehilangan kod anda, anda tidak boleh mendapatkan yang lain.

FBI percaya pada bitcoins

Beberapa tahun yang lalu FBI menutup pasaran dadah dalam talian Silk Road dan merampas bitcoin yang dimiliki oleh pengendali pasaran. Dan kini mereka adalah antara dompet terbesar di dunia, yang dipercayai bernilai $ 120 juta.

Terdapat lebih daripada 600 dompet

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana cryptocurrency yang popular, terdapat lebih daripada 600 dompet aktif di seluruh dunia. Untuk memudahkan proses transaksi, dompet ini boleh dikaitkan dengan kad kredit anda.

Dengan pasaran cryptocurrency yang semakin meningkat, pelabur dan perniagaan menyaksikan perkembangannya. Sebagai permukaan syiling baru, pasaran akan mengembangkan dan membentangkan banyak peluang baru. Tidak salah dikatakan, cryptocurrency mempunyai potensi untuk mengubah industri kewangan dan bagaimana ia beroperasi hari ini.

Mulakan sekarang - Hidup ini terlalu singkat untuk miskin. cryptocurrency, fakta cryptocurrency, 10 fakta cryptocurrency, wang digital, bitcoin
Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.