Bagaimana analisis teknikal boleh memberi manfaat kepada dagangan anda - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha

Analisis Teknikal CFD

Sebagai pedagang CFD, anda perlu membuat ramalan tentang pergerakan harga aset masa hadapan. Dalam perdagangan biasa, terdapat pelbagai cara untuk melakukannya, tetapi yang paling dikenali adalah analisis asas.

Kaedah ini meneliti pendapatan, dividen, produk baru, projek penyelidikan aset dan lain-lain. Malangnya, analisis asas tidak dapat menyesuaikan diri dengan CFD. Satu-satunya cara untuk menjadi pedagang CFD yang berjaya adalah dengan menggunakan analisis teknikal.

Bagaimana analisis teknikal boleh memberi manfaat kepada dagangan anda

Lebih banyak anda memendekkan tempoh masa, lebih rawak dan tidak menentu harga aset akan bergerak. Pergerakan ini tidak lagi dipengaruhi oleh sebab-sebab asas, tetapi adalah akibat daripada peristiwa yang tidak dijangka yang menjejaskan hubungan bekalan dan permintaan.

Seseorang mungkin mahu membeli saham dengan wang lebihan yang dimiliki, manakala orang lain mungkin mahu menjual saham kerana memerlukan wang. Perkara ini tidak selalunya logik dan terlalu rawak untuk dijangka.
Oleh itu, pedagang mempunyai cara untuk berhadapan dengan cabaran pergerakan harga yang rawak itu: Analisis teknikal.

Analisis teknikal adalah berasaskan tiga andaian asas tentang pergerakan pasaran dan harga:

1. Pergerakan pasaran menyebabkan potongan semuanya

Harga menggambarkan semua maklumat berkaitan yang mempengaruhi harga aset. Oleh itu, maklumat asas tentang aset tidak perlu diketahui. Dengan menganalisis harga, pedagang boleh mengetahui pendapat pelabur tentang aset, dan ke mana pergerakan harga pada masa hadapan.

2. Harga bergerak mengikut trend

Penganalisis teknikal percaya bahawa harga bergerak mengikut trend. Trend adalah pergerakan zig zag dalam arah tertentu, sama ada menaik, menurun atau melintang. Pada skala masa yang berbeza, satu aset boleh melalui berbilang trend pada masa yang sama, walaupun sering melalui trend dalam arah yang berbeza.

3. Sejarah akan berulang kembali

Ketiga, pedagang akan mengulang kembali perlakuan pelabur sebelum mereka. Ini bermakna, walaupun pergerakan pasaran adalah rawak dan tidak rasional, ia boleh dijangka jika pedagang mengenali pola dan membuat kesimpulan yang betul. Dua keputusan daripada andaian ini adalah analisis trend dan pola batang lilin.

Dalam erti kata lain, penganalisis teknikal mengabaikan soalan mengapa harga naik atau turun. Sebaliknya, mereka memberikan fokus kepada kenyataan mudah bahawa pergerakan harga yang sama pernah berlaku sebelum ini, dan kebanyakannya menghasilkan hasil yang sama. Oleh itu, pedagang boleh mengandaikan keputusan ini mungkin berlaku lagi kali ini, dan melabur dalam ramalan ini.

Membuat pelaburan yang bagus, terutama dalam skala waktu yang singkat seperti CFD, merupakan sesuatu yang hampir mustahil tanpa analisis teknikal. Pedagang baru perlu memberikan masa yang banyak untuk menguasai asas analysis teknikal. Sebarang strategi dagangan yang berjaya untuk CFD haruslah berasaskan analisis teknikal.

Mengapa analisis asas tidak berfungsi dengan CFD

Walaupun analisis asas boleh meramalkan sama ada harga aset akan naik atau turun dalam beberapa tahun akan datang, ia tidak boleh meramalkan sama ada ia akan naik atau jatuh sekarang. Walaupun terdapat berita baru, analisis asas tidak dapat membuat ramalan tentang sejauh mana peningkatan keuntungan akan menaikkan harga sesuatu saham pada hari ini, misalnya.

Ini bermakna, sebagai pedagang CFD, anda perlu membuang semua andaian klasik tentang saham dagangan. Anda tidak akan dapat meramal kenaikan harga pasaran kerana syarikat mempunyai produk yang bagus dan pangkalan pelanggan setia yang berkembang. Perkara ini tidak akan menjejaskan harga saham pada rangka masa yang relevan kepada CFD.

Seperti yang anda boleh lihat daripada garisan tidak tetap harga pasaran yang lepas, saham yang terbaik sekalipun akan mempunyai tempoh di mana harganya jatuh, dan saham paling teruk akan mempunyai masa di mana harganya semakin meningkat.

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Binary Option Robot

Program ini akan berdagang untuk anda. :-) Cuma perlu memasangnya, daftar dan meletakkan deposit. Robot itu akan mengecam apa yang perlu ditaruh secara automatik, membuat taruhan dan menekan semuanya untuk anda.
Tip pantas: Saya syorkan alatan ini pada orang baru terutamanya kerana anda hanya perlu memasang komputer dan perisian tersebut akan mendapatkan wang secara sendiri.
Deposit minima: $250
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.