Opsyen minit – definisi, sifat, contoh - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha

Opsyen minit – definisi, sifat, contoh

Opsyen minit adalah CFD jenis tertentu dengan masa luput yang pendek, biasanya dari 60 saat hingga 5 minit. Apabila dibandingkan dengan CFD biasa ( masa luput 30 minit atau lebih lama) ia boleh menjadi sangat berisiko. Dalam tempoh masa yang pendek itu, lebih sukar untuk meramal perkembangan harga dan bayaran balik yang disediakan selalunya rendah.

Secara umumnya, opsyen minit (cth. Opsyen jangka masa pendek dengan masa luput 1 hingga 5 minit) tidak sesuai untuk pedagang baru. Ia selalu dipromosikan oleh broker tetapi mungkin lebih baik untuk anda mulakan perdagangan CFD dengan masa luput sekurang-kurangnya 15 minit atau lebih baik 30 hingga 60 minit.

Sifat-sifat opsyen minit:

Sama seperti kes jenis CFD yang lain, apabila anda membeli opsyen minit, anda sentiasa tahu kerugian maksimum yang mungkin (deposit anda), anda mengagak pada peningkatan atau penurunan aset pendasar (pasangan mata wang, komoditi, saham, indeks) dan anda tahu masa luputnya. Walau bagaimanapun, masa luput adalah sangat singkat dalam kes ini, hanya beberapa minit.

Opsyen minit berada di bawah kategori CFD, jadi ia juga mempunyai keuntungan tetap yang ditentukan di dalam kes yang dapat diteka oleh pelabur. Selepas anda membayar deposit (opsyen premium), terdapat hanya dua kemungkinan hasil:

  • Tekaan tepat aset naik atau jatuh = bayaran balik tetap.
  • Tekaan salah = pelabur tidak mendapat apa-apa.
  • Bayar balik: Bayaran balik biasanya 70% daripada deposit.
  • Masa luput: Pendek, dalam berpuluh-puluh minit.
  • Kerugian: Kerugian maksimum dihadkan oleh deposit, cth, opsyen premium.
  • Hasil: Agar satu perdagangan berjaya, harga hanya perlu bergerak satu poin ke arah yang dipilih.
  • Harga laksana: Paras harga awal berdasarkan pada harga yang dinilai pada masa luputnya. Apabila anda membeli opsyen NAIK (Panggilan) saham Google ketika ia bernilai 105,25 USD, anda mengagak pada kenaikan saham dan harga laksana adalah 105,25 USD. Anda mahu harga saham ini meningkat di atas harga laksana.

Jenis opsyen minit:

  • Opsyen minit NAIK (Panggil): Apabila membeli opsyen NAIK, anda mengharap aset pendasar meningkat sekurang-kurangnya satu mata berbanding harga laksana
  • Opsyen minit TURUN (Letak): Apabila membeli opsyen TURUN, anda mengharap aset pendasar jatuh sekurang-kurangnya satu mata berbanding harga laksana.

Kelebihan opsyen minit:

Anda mengetahui hasil pelaburan dalam masa hanya beberapa minit

Kelemahan opsyen minit:

Bayaran balik yang lebih rendah – biasanya hanya 70% berbanding 80% atau 85% dengan CFD biasa
Kurang masa untuk membuat keputusan
Sukar untuk meramal perkembangan harga dengan tepat
Graf jangka masa pendek (kaki lilin = 1 minit) tidak boleh terlalu dipercayai

Pendapat

Opsyen minit jangka masa pendek bukanlah pilihan ideal untuk pedagang baru. Hanya beberapa minit ataupun 60 saat adalah masa yang sangat singkat untuk meramal pergerakan harga dengan pasti. Opsyen ini berguna bagi broker, dalam sesetengah kes pedagang berpengalaman boleh menggunakannya jika mereka mempunyai maklumat kukuh mengenai pergerakan harga masa depan.

Jika anda mahu membuat beberapa ujian perdagangan yang pantas pada akaun demo, sudah tentu anda boleh mencuba opsyen minit. Bagaimanapun, jika anda serius tentang berdagang CFD dan menjana wang, adalah lebih baik untuk fokus kepada opsyen yang lebih panjang dengan waktu luput yang normal (30 minit dan ke atas). Ini membolehkan anda mencapai keuntungan jangka masa panjang yang berpatutan.

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Ayrex

Advanced Binary Technologies Ltd
Broker canggih yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini mempunyai versi demo percuma dan deposit minimum yang sangat rendah
Deposit minima: $5
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.