Bagaimana untuk berdagang Bollinger bands dan momentum dengan CFD - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha

Bollinger Bands dan Momentum

Ketahui tentang Bollinger Bands dan Momentum yang digabungkan di sini. Bollinger Bands adalah indikator teknikal yang direka untuk memberikan anda gambaran tentang julat dagangan yang dijangka, dan sama ada harga tinggi atau rendah pada masa ini berbanding julat tersebut. Untuk tujuan itu, mereka mengambil purata bergerak tempoh 14 (garisan tengah), mendarabkan sisihan piawai dengan dua, serta menambah (garisan atas) dan menolaknya daripada purata pergerakan. Ini mewujudkan satu harga saluran yang tidak mungkin untuk keluar dasarnya. Garisan atas bertindak sebagai tahap rintangan, sementara garisan bawah sebagai tahap sokongan.

Garisan tengah boleh jadi keduanya, bergantung kepada di bahagian mana harga berada.

Momentum adalah petunjuk kepada harga tenaga untuk bergerak dalam arah tertentu. Apabila anda menggunakan batang lilin untuk perdagangan anda, seperti yang dilakukan oleh kebanyakan pedagang, setiap batang lilin membenarkan anda untuk menolak momentum bagi tempoh yang diwakilinya. Semakin panjang batang lilin dan badannya, dan semakin pendek sumbu berbanding badannya, semakin tinggi momentum batang lilin. Sebaliknya, semakin pendek batang lilin dan badannya, dan semakin panjang sumbu berbanding badannya, semakin rendah momentum batang lilin tersebut.

Bagaimana untuk berdagang Bollinger bands dan momentum dengan CFD

Apabila anda menggabungkan Bollinger bands dan momentum anda boleh membuat ramalan tentang pergerakan harga pada masa hadapan.

Untuk memahami bagaimana untuk melakukannya, sila lihat pada carta harga ini:

Bollinger Bands

Seperti yang anda dapat lihat, aset ini, dalam kes ini, indeks saham Jerman DAX, bergerak dalam arah aliran meningkat dan kini sedang mengalami perubahan arah kembali ke garisan utamanya.

Ini adalah carta harian, dan

  • Setiap satu batang lilin mewakili satu hari perdagangan.
  • Garisan merah adalah garisan utama.
  • Garisan putih adalah aliran meningkat bagi purata bergerak dalam tempoh-200 yang berjalan selama beberapa tahun.
  • Garisan hijau adalah tiga Bollinger bands.

Sekarang, mari lihat dengan lebih dekat beberapa batang lilin terakhir:

Bollinger Bands

Seperti yang anda lihat, Bollinger bands telah memberikan indikator yang agak baik tentang pergerakan harga pada masa lalu.

Terdapat pelbagai contoh untuk batang lilin sampai kepada Bollinger band, tetapi berubah dan tutup di bawah paras rintangan atau melebihi paras sokongan yang dihasilkan oleh Bollinger bands.

Berbekalkan pengetahuan itu, mari lihat pada batang lilin terakhir dalam carta, yang mewakili pergerakan pasaran hari ini. Seperti yang anda lihat daripada sumbu panjang yang lebih rendah, pasaran pada mulanya jatuh, tetapi kemudian berubah. Ia menghampiri garisan tengah Bollinger bands, malah melebihinya sedikit. Menilai pada reaksi pasaran lalu yang mencecah garisan tengah, biasanya bermaksud ia akan berubah, ini adalah peluang dagangan yang bagus untuk menggunakan opsyen No Touch atau opsyen Low.

Untuk mengetahui sama ada harga akan mengikut garisan rintangan pada kali ini, anda boleh bertukar kepada rangka masa yang lebih kecil dan menggunakan analisis momentum.

Ini adalah carta mengikut jam, ini bermakna setiap batang lilin mewakili pergerakan pasaran setiap satu jam. Oleh itu, perdagangan hari ini berpecah selama beberapa batang lilin (segi empat tepat berwarna merah). Seperti yang anda lihat, harga akan mulai jatuh dengan momentum yang banyak hari ini. Selepas itu, momentumnya meningkat. Kemudian, ketika julatnya menghampiri Bollinger band pada carta harian, ia kehabisan momentum. Ia mula bergerak sedikit tinggi dan rendah, tetapi ia tidak menunjukkan sebarang tanda untuk meningkat lagi.

Pada batang lilin kedua atau ketiga (titik merah), ini merupakan isyarat yang sangat kuat bahawa pasaran akan mengikuti garisan rintangan Bollinger band. Oleh itu, anda boleh melabur dengan selamat dalam opsyen Low atau No Touch dengan harga yang disasarkan melebihi garisan rintangan. Pastikan untuk menggunakan tarikh tamat tempoh pada lewat hari dagangan ini, yang juga bermakna untuk mengambil kira zon masa yang berbeza.

Sebaliknya, jika harga terus meningkat dengan mendadak, anda tidak perlu melabur dalam opsyen Low atau No Touch.

Seperti yang anda dapat lihat daripada pergerakan harga lain pada hari tersebut, ini boleh menjadi suatu pelaburan yang dapat anda menangi dengan mudah. Menggabungkan Bollinger bands dan momentum atau tahap rintangan lain dengan analisis momentum seperti dalam contoh ini akan menghasilkan strategi yang agak selamat, yang boleh anda gunakan untuk memenangi peratusan perdagangan yang tinggi.

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.