Batang lilin dan momentun CFD - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha

Berdagang Batang Lilin

Dalam artikel sebelum ini, kami telah membincangkan tentang batang lilin, bagaimana ia terbentuk dan bagaimana anda boleh menggunakannya untuk perdagangan anda. Untuk artikel ini, kita akan melihat dengan lebih dekat tentang kesimpulan yang boleh dibuat daripada batang lilin psikologi pasaran dan fasa pasaran. Ini bukan hanya akan membantu anda meneka apa yang bakal berlaku, malah memahami tentang keadaan harga dan mengapa ia begitu. Daripada pengetahuan tersebut, anda akan dapat membuat ramalan yang lebih sofistikated tentang pergerakan harga masa hadapan, seterusnya menjadi seorang pedagang yang lebih baik.

Batang lilin dan momentun CFD

Setiap batang lilin menandakan momentum di mana harga akan bergerak dalam arah batang lilin. Terdapat tiga kriteria utama untuk menentukan momentum batang lilin: Kepanjangan batang lilin, kepanjangan badan lilin, dan kepanjangan sumbunya.

Batang lilin yang panjang dengan badan yang panjang dan sumbu yang pendek adalah tanda biasa untuk pelbagai momentum dalam arah tertentu. Semakin kecil batang lilin, semakin pendek badannya, dan semakin panjang sumbunya; semakin kurang momentum yang dimiliki oleh batang lilin tersebut.

Dengan maklumat ini, kita boleh menukar jujukan rambang batang lilin dalam carta harga kepada maklumat berguna yang boleh anda gunakan untuk dagangan anda.

Sebagai contoh, apabila harga meningkat dengan batang lilin yang panjang dan sumbu yang pendek pada masa lalu, dan kini memasuki tempoh dengan batang lilin lebih pendek dan sumbu lebih panjang dalam arah bertentangan, anda tahu bahawa terdapat lebih banyak potensi untuk pergerakan ke atas berbanding pergerakan ke bawah. Ini adalah maklumat yang tidak ternilai jika anda ingin berdagang opsyen High/Low, misalnya. Anda tahu bahawa kejatuhan harga berkemungkinan untuk tempoh masa yang pendek sahaja untuk mencipta permintaan baru, dan tidak lama lagi, momentum menaik yang lebih besar berkemungkinan akan menukar semula nilai harga.

Dalam situasi seperti ini, kebanyakan pedagang bertanya mengapa terdapat pergerakan menurun, jika terdapat lebih banyak momentum untuk kenaikan harga. Untuk memahami situasi ini, adalah penting untuk mengingati bahawa harga aset hanya ditentukan oleh bekalan dan permintaan. Apabila permintaan melebihi bekalan, harga akan meningkat. Apabila bekalan melebihi permintaan, harga akan turun. Apabila terdapat momentum bulis yang kuat, seperti yang ditunjuk oleh batang lilin panjang dengan sumbu pendek, semakin ramai pedagang yang bersedia untuk membeli, kemudian menjual.

Meskipun begitu, akan ada masa di mana semua pedagang sanggup untuk membeli yang telah dibeli. Pedagang-pedagang lain tidak berminat untuk membeli aset ini buat masa ini – mereka mungkin belum mengenalpasti peluangnya, mungkin tidak mempunyai wang untuk melabur, atau mereka mungkin perlu menjual aset-aset lain sebelum mereka melabur dalam aset ini.

Apa jua alasannya, masa akan berjalan sebelum para pedagang ini membeli, dan pasaran akan meningkat semula. Tempoh ini biasanya ditandakan dengan batang lilin lebih kecil yang boleh berubah arah, dan dianggap tempoh konsolidasi. Selepas tempoh ini berakhir, harga berkemungkinan akan kembali bergerak dalam arah yang sama sebelum ini.

Sebagai seorang pedagang, anda boleh membuat pelaburan paling selamat dalam arah momentum yang kukuh. Arah pasaran adalah lebih mudah diramal, dan anda akan memenangi peratus yang lebih tinggi untuk dagangan anda.

Apabila harga kehilangan momentum, ia cenderung untuk berubah arah dengan kerap dan menjadi sukar diramal. Membuat ramalan yang berjaya menjadi lebih sukar semasa tempoh ini, yang akan mempengaruhi dagangan anda secara negatif. Untuk mengelak masalah ini, anda boleh cuba mendapatkan batang lilin dengan lebih banyak momentum dalam rangka masa yang berbeza atau aset yang berbeza.

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.