5 Peraturan Keemasan untuk perdagangan bertanggungjawab CFD - Menjadi kaya dengan kaedah ini dan sekarang saya mendapat lebih dari 50,000 RM sebulan.
More information
Leman Naha

5 Peraturan Keemasan untuk perdagangan bertanggungjawab CFD

Peraturan No.1 – Mematuhi pengurusan wang

Jika anda tidak mahu terjejas oleh perdagangan berpanjangan yang tidak menguntungkan yang boleh menghancurkan akaun anda, anda mesti mematuhi pengurusan wang. Ini bermaksud anda mesti muktamad dalam menetapkan peratus tertinggi deposit akaun anda yang boleh anda laburkan dalam opsyen tunggal. Peratusan ini sebaik-baiknya rendah. Pedagang yang kurang berpengalaman harus menetapkannya pada 2% atau 50% kurang daripada jumlah duit yang anda miliki dalam akaun broker anda. Pedagang yang berpengalaman boleh memilih untuk berdagang dengan nombor seperti 4% atau 5% dari akaun mereka.

Jika perdagangan anda tidak menguntungkan dalam jangka masa panjang, anda sekurang-kurangnya harus mula memberi perhatian, berhenti seawal boleh dan elakkan kehilangan seluruh jumlah akaun anda. Jika sebaliknya, iaitu perdagangan yang membawa keuntungan, akaun anda tidak akan bertambah dengan pantas tetapi dengan lebih yakin.

Tidak semua broker menawarkan opsyen yang murah. Di kebanyakan tempat, jumlah minimum perdagangan adalah $50! Jumlah itu sukar didapati untuk pedagang baru melainkan anda ingin membuat deposit 50x50=$2500, atau ambil risiko dengan dana yang kecil.

Peraturan No. 2 – Kemahiran menahan diri

Anda membuka platform perdagangan, bersedia untuk berdagang tetapi apa yang anda lihat adalah harga yang tidak bergerak. Tiada perkara menarik yang berlaku, tiada peluang perdagangan yang luar biasa. Apa yang anda akan lakukan? Adakah anda hanya akan memerhatikan skrin tanpa emosi atau meninggalkannya

Ya! Jika peluang perdagangan yang sesuai tidak ada dalam tempoh masa panjang, tidak guna untuk berdagang. Dalam hal ini, adalah bijak untuk meninggalkannya dan melihatnya kemudian, atau menunggu dan terus memerhatikan pasaran. Jika pasaran tidak bergerak pada mana-mana arah, dari segi matematik ia menguntungkan broker. Jangan berdagang, sebaliknya tunggu. Anda hanya perlu memilih perdagangan yang menguntungkan sahaja, jangan berdagang hanya untuk “pusing wang”. Jika anda mahu pusing wang, lebih baik anda pergi ke kasino terdekat.

Peraturan No. 3 – Pilih satu daripada peluang perdagangan yang banyak

Jika anda sudah melihat beberapa peluang perdagangan yang menarik dan ada beberapa daripadanya, cuba pilih satu peluang yang paling menguntungkan. Dengan mengurangkan tiga atau empat perdagangan yang dirancang kepada satu perdagangan yang paling percayai, anda selalunya akan menapis keluar perdagangan yang tidak memberi pulangan. Jumlah perdagangan anda akan berkurang, tetapi ROI anda – pulangan pelaburan – akan meningkat.

Peraturan No. 4 – Tahu tentang apa yang anda ingin dagangkan

Kesilapan umum yang dilakukan oleh pedagang baru adalah mereka kelam kabut: pedagang melihat terlalu banyak graf pada masa yang sama, membuat terlalu banyak kombinasi, melihat satu graf ke graf lain tanpa matlamat yang jelas. Pendek kata, pasaran akan memenuhi kepalanya. Ini biasanya jalan kepada kehancuran.

Sesiapa yang ingin berdagang dengan jayanya mesti jelas dengan matlamatnya apabila memasuki pasaran dan situasi apakah yang mahu didagangkan dengan CFD. Sehinggalah anda seorang yang profesional, anda tidak boleh melakukan segala-galanya pada masa yang sama. Secara peribadinya, saya mempunyai pengalaman yang bagus dengan sentiasa fokus kepada satu benda sahaja, satu jenis situasi dalam pasaran.

Anda boleh berdagang dengan trend, ini bermaksud situasi apabila pasaran meningkat atau menurun dengan berterusan untuk tempoh masa tertentu. Dalam hal ini, pedagang bertaruh atas kesinambungan set trend. Terdapat juga strategi anti trend yang mana ia sebaliknya bertaruh atas keterbalikan trend semasa. Anda juga kadang-kadang mungkin mendengar istilah “breakout”, iaitu situasi apabila pasaran stabil untuk masa yang lama dan kemudian tiba-tiba berubah dan mula meningkat atau menurun secara radikal.

Peraturan No. 5 – Penguraian risiko

Jika anda telah melabur $20 ke dalam CFD panggilan EUR/USD, kemudian $20 ke dalam CFD panggilan EUR/GBP, lebih baik anda jangan melabur $20 lagi ke dalam opsyen panggilan EUR/CHF. Kenapa? Anda akan tiba-tiba mempunyai tiga dagangan dan keseluruhan $60 terikat kepada peningkatan euro. Jika euro jatuh, kesemua tiga dagangan itu akan bermasalah dan membawa kerugian $60 kepada anda. Anda tidak mahu mengambil risiko kerugian tiga kali ganda. Oleh sebab ini, sesetengah pedagang mempunyai had: maksimum dua perdagangan pada satu mata wang yang boleh dibuka pada masa yang sama.

Mempelbagaikan risiko antara pelbagai aset adalah wajar dan mungkin memberi pulangan. Lagipun, pedagang profesional daripada pelaburan dana mempelbagaikan risiko dengan sangat baik, di antara berpuluh-puluh aset yang pelbagai. Disebabkan ini, mereka boleh mencapai keuntungan tahunan yang agak stabil dengan strategi perdagangan mereka. Berbaloi untuk mengetahui yang mereka menggunakan instrumen kewangan yang lebih sofistikated berbanding CFD yang mana kebanyakannya disasarkan untuk pelabur kecil.

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Start now

Mendapat wang dalam tiga langkah mudah!

Kaedah saya tidak boleh digunakan di semua tempat. Kebanyakan bank dan pedagang tidak tahu tentang kaedah ini. Walaupun mereka mengetahuinya, mereka tidak akan memberitahu kepada orang kebanyakan dalam apa jua situasi. Disebabkan itu penting untuk memilih broker berlesen yang dipercayai dan membenarkan anda untuk mengaut keuntungan. Di sini adalah dua broker kegemaran saya. Daftar pada salah satu daripadanya - atau kedua-duanya sekali. Kedua mereka menawarkan khidmat nasihat, tutorial video dan penasihat perseorangan - secara percuma.

Cuba strategi menggunakan versi demo:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Broker moden dengan deposit minimum yang rendah
Tip pantas: Broker ini membenarkan dagangan tanpa henti termasuk pada hujung minggu dengan dagangan bermula dari serendah $1
Deposit minima: $10
 

  Make Money Robot

Robot asas yang membolehkan anda untuk berdagang opsyen binari secara automatik walaupun anda orang baru
Tip pantas: Saya syorkan untuk berdagang pasangan mata wang, contohnya EUR/USD atau CNY/USD.
Deposit minima: $200
 
 


  Zaini S. (2001:e68:5447:3c0a:c4b5:625b:d56) menulis

FB atau Whatsapp Grup Utk Olymp Trade

Ada tak siapa2 tahu grup FB atau wassap yang bagus utk kita discuss pasal trading dan juga broker Olymptrade ni ?

  Ninaossen (2402:1980:183:2c86:8cfb:c644:32c) menulis

Bagaimana erk?    Oleh sy sendiri

Bagaimana erk awk blh jadi kaya dn tanpa modal sy masih x fhm n sy juga mahu jafi kaya...tapi semua perkara sy nak buat semua memerlukan modal...dari dulu sampai skrg x berjaya2

  dafisdra qaliff (183.171.116.*) menulis

dapatkan wang dalam masa 24 jam    tiada

saya mohon pihak tuan kongsikn dengansaya tentang cara mendapatkan qang dlam masa 24 jam. saya berminat untuk mengetahui nya.

  muaz abdullah (115.164.52.*) menulis

Tidak tahu jln.nakbelajar.kerja seorang security.

  Byrnes (91.201.140.*) menulis

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan.    2

Olymp trade memang platform trading yg meyakinkan. Dulu gw download versi mobilenya di iphone 4 lawas gw sekedar iseng doang. Mana hapenya udah lola pula. N kerjanya memang seperti jarum jam, ngga beratin sistem sama sekali. Ada banyak fasilitas buat klien juga. Platform web yg nyaman, banyak perangkat trading, tim bantuan yg cekatan. Mereka ngejawab semua, bahkan pertanyaan konyol, cepet banget. Penarikan dana cuma butuh waktu sehari sesuai ketentuan, tapi kalo gw cuma butuh sejam. Kenapa susah banget ya cari info tetnang bonus? Kan bisa langsung diposting pake huruf gede2 di halaman utama.

  Philipp (179.61.131.*) menulis

Buat mereka yg mau mulai trading, olymp trade

Buat mereka yg mau mulai trading, Olymptrade itu platform yg benar2 cocok. Modal di sini kecil, cuma 10 dolar. Apalagi mrk tawarin banyak promosi dan deposit minim banget. Kamu bisa pake akun demo selama yg kamu mau supaya terbiasa sama antar mukanya n nyoba praktek juga. Ada banyak materi pelatihan n webminar. Semua kemudahan trading cuma dengan satu klik aja. Bahkan newbie ada peluang untuk profit di olymp kalo mereka trading dengan pertimbangan dan tenang, itu yg penting. Penarikan dana juga cepat. Proses verifikasi memang mengganggu, tapi ini gangguan yg ngga bisa dihindari n harus dijalani.

  Nicia (5.231.80.*) menulis

platform trading

Aku suka platform trading mereka karena kita bisa analisis aset di situ. Buka aja beberapa window, misalnya buat window pertama waktu pendek, trus di windw kedua waktu yg lebih panjang. Trus pasang dah indikatornya (beda orang pastinya punya indikator favorit sendiri), analisis pasarnya gimana trus tradinglah. Ada indikator namanya "market mood", nah itu kalo bisa jangan dipake. Bikin sell waktu 90% publik buy n bikin sebaliknya.

  hjmdkassim samat (60.50.141.*) menulis

crypto option    whatsat 0139300300

1, tuan berurusan dgn broker mana?
2,olytrend bagus atau tidak.
3.Jika ada untung berapa lama cleam di credit ke akaun kita.
4.berapa RM mula tuan berdagang.
5. indicator apa yang tuan guna dan macamana nak dapat.

  Habsah Othman (115.164.185.*) menulis

Cara bayaran

Macam mana cara nak buat bayaran dan cara nk kluarkan duitnya. Adakah melalui bank.

  MUHAMMAD HARIZ AMZAR BIN HARIONMI (123.136.107.*) menulis

-    -

Bagaimanakah untuk saya menjafi kaya dan pendapatan yang sangat banyak ? Kamu boleh ajarkan saya.

Semua komen (pada laman baru)
 
 
 

 Tambah komen baru!

Tanya sesuatu atau berkongsi pengalaman
Anda akan menerima arahan yang terperinci ke e-mel anda.